Un projecte de biodiversitat del celler Credo i el Museu de Ciències Naturals de Granollers inspira el vi Volaina

És un vi blanc de la DO Penedès fet amb la varietat parellada en unes vinyes del Pla de Manlleu, al municipi d’Aiguamúrcia, a l’Alt Camp


27/05/2019
Granollers

El Museu de Ciències Naturals de Granollers ha acollit aquest dilluns a la tarda la presentació de la primera anyada del nou vi Volaina, que ha creat el celler Credo, de Sant Sadurní d’Anoia, a l’Alt Penedès, inspirat en el projecte que desenvolupen amb el seguiment de les poblacions de papallones en dues zones amb vinyes de conreu ecològic que hi ha als termes municipals de Torrelavit i de Sant Quintí de Mediona, a l’Alt Penedès.

De forma sistemàtica, cada 15 dies es fa un recorregut per aquestes vinyes per comptar el nombre de papallones que es troben i les espècies concretes. Són dades que formen part del programa de monitoratge de les papallones a Catalunya -conegut com CBMS- que va iniciar el Museu La Tela l’any 1994 i que aporta dades sobre l’evolució d’aquestes espècies d’insecte que permeten, per exemple, obtenir dades sobre el canvi climàtic.

El vi Volaina és un vi blanc fet amb la varietat parellada que es produeix a la zona del Pla de Manlleu, un altiplà situat a uns 500 metres d’alçària sobre el nivell del mar que hi ha al municipi d’Aiguamúrcia, a la comarca de l’Alt Camp i que està a l’extrem sud del territori de la DO Penedès.

Es tracta d’un vi amb una graduació més baixa (9,5 graus) però que té “molta força, caràcter i personalitat” i que és “molt aromàtic”, ha explicat l’enòloga del celler, Núria Artiaga.

Col·laboració que ve de lluny

La relació del Museu de Ciències Naturals de Granollers amb el celler Credo no és nova. Ja han col·laborat amb la introducció de ratpenats a les vinyes per ajudar al control d’insectes que són perjudicials per al conreu del raïm. D’aquesta col·laboració, ja en va sortir el vi Ratpenat.

A la presentació d’aquest dilluns, hi han assistit clients del celler Credo de l’àmbit de la restauració i les botigues especialitzades. També mitjans de comunicació especialistes en vins i persones implicades en el projecte. També l’alcalde en funcions de Granollers, Josep Mayoral.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't