El Museu de Ciències Naturals de Granollers i Xiula presenten cinc cançons per promoure la biodiversitat

Els Xiula han presentat en directe la cançó Rat-penat, un de les cinc que han creat amb el museu

El Museu de Ciències Naturals de Granollers i el grup Xiula han presentat aquest divendres a Granollers les cinc cançons que han fet plegats per promoure els valors a favor de la preservació de la biodiversitat. Són quatre cançons dedicades a cadascuna de les línies de recerca del Museu -rat-penats, amfibis i rèptils, petits mamífers i papallones- i una de general que parla de la biodiversitat i que està dedicada als investigadors del Museu. Cada cançó té el seu vídeoclip que es poden veure al Youtube del Museu.

La presentació s’ha fet a la sala d’actes del Museu de Ciències Naturals de Granollers en un acte on han participat diversos membres del Xiula que han presentat dos dels vídeoclips i han cantat la cançó Rat-penat en directe. També dues peces del seu repertori: T’estimo bastant i la coneguda Verdura i peix.

Els Xiula en la presentació d’aquest divendres / Ferran Polo

“Ha estat una experiència extraordinària”, ha destacat Carles Flaquer, coordinador general del Museu de Ci`ències Naturals. “Vam al·lucinar amb aquest museu”, ha dit Jan Garrido, un dels membres del grup. Les lletres de les cançons aporten molta informació sobre les diverses espècies. Per això, els vídeos, que estan disponibles al Youtube del Museu, s’ofereixen com un recurs educatiu per a les escoles.

Antoni Ferran, director general de Politiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat, ha destacat la iniciativa perquè “la recerca i el coneixement no es poden quedar en un calaix”. “Han d’arribar a tot arreu i això ho feu aquí”, ha valorat.

Josep Tarín, diputat d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, ha recordat que “és important transmetre als infants que la natura és un bé que cal preservar”. I ha posat en valor els projectes de ciència ciutadana que lidera el Museu de Ciències Naturals de Granollers. “Hem de treballar perquè la ciutadania es faci seva la ciència”, ha dit.

L’alcalde Josep Mayoral ha recordat el paper de Granollers com a ciutat educadora i ha explicat que aquesta iniciativa va en aquest sentit. “L’educació ha d’estar present en cada gest i en cada moment i avui ho estem posant en valor”, ha assegurat l’alcalde que ha recordat que el Museu de Ciències Naturals és “un lloc per venir i per aprendre”. “I si ens acompanya la música és un valor encara més gran”.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't