Energia sostenible a les aules

‘Endesa Educa Digital’ és un programa educatiu pioner que posa en marxa la companyia energètica

El 9 Nou
06/09/2019
Granollers

Que als infants i joves els preocupen els efectes devastadors del canvi climàtic és una evidència que s’ha posat de manifest amb el naixement del moviment estudiantil Fridays for Future, sorgit de la mà de la jove sueca Greta Thunberg. Ells són el futur, i per això reclamen que els polítics abordin d’una vegada l’emergència climàtica. Són ells també els que, amb la seva actitud, poden ajudar a sensibilitzar la societat perquè es faci un ús eficient de l’energia.
Endesa Educa, el projecte educatiu de la fundació de la Companyia energètica estrena aquest curs escolar el projecte Endesa Educa Digital. Es tracta d’una plataforma pionera amb l’objectiu de promoure el consum d’energia responsable a les aules. El programa és cent per cent digital i gratuït i s’ofereix, de moment, a professors/es de cicle mitjà de primària (3r i 4t), però s’està treballant per augmentar el rang d’edats amb la intenció d’arribar a conscienciar al màxim d’alumnes possible. El projecte pretén implicar tots els estaments educatius i dona total llibertat al docent per aplicar el programa, de manera que cada grup pot adaptar el projecte a les seves característiques. Els docents tindran accés a formació prèvia mitjançant vídeos tutorials abans d’implementar el projecte a l’aula i rebran un kit de materials.
La plataforma disposa de vídeos motivadors per engrescar els alumnes i en els que s’explica que un grup de superherois energètics anomenats Energy Corps han vingut a la Terra per ajudar els humans a fer un bon ús de l’energia i demanen ajuda a les escoles. Els alumnes, mitjançant la gamificació i l’experimentació, hauran de superar una sèrie de reptes i aconseguir ser membres d’aquesta força energètica. Quan s’arribi a la Missió Final, hi haurà un concurs interescolar amb premi per al guanyador.

En el projecte es treballen conceptes com ara la generació d’electricitat a partir de diverses fonts d’energia i els diferents usos que li podem donar quan aquesta arriba a casa, així com la mobilitat elèctrica en una ciutat intel·ligent.

El curs passat 13.584 alumnes van participar en les activitats educatives
Endesa Educa, la unitat educativa de la Companyia energètica va tancar el curs 2018-19 amb un balanç de 13.584 participants en les diferents activitats que es van impartir a Catalunya des del setembre i fins al juny.
Van ser un total de 509 activitats entre les quals hi ha des de visites a instal·lacions elèctriques; a les aules de 38 escoles, a través del taller PlayEnergy, fins a la seu de Barcelona i el Museu de l’Electricitat de Figueres, que és gestionat pel Fons Històric de la Companyia.
A través d’Endesa Educa, l’energètica impulsa hàbits i actituds encaminades a l’eficiència energètica i la sostenibilitat començant des de l’educació. Per fer-ho realitat, disposa d’una àmplia oferta d’activitats i tallers per oferir als centres i a les escoles recursos educatius fora de l’aula. Aquestes activitats permeten visualitzar i experimentar amb conceptes com l’energia, la generació, el consum i l’estalvi.

Podem canviar el món

El projecte Endesa Educa Digital contribueix a un objectiu comú que busca impactar en la comunitat educativa formada per professors/es, alumnes i familiars, on el treball conjunt i la unió d’energies poden contribuir a millorar el món.
Endesa Educa forma part de la Fundació Endesa. Aquesta promou el desenvolupament social a través de projectes educatius, la formació per a l’ocupació i el compromís amb el medi ambient, així com les iniciatives culturals.
La Fundació fomenta l’educació en cultura ecològica i fa difusió de l’eficiència energètica i el consum responsable. A més però, també impulsa projectes de caràcter educatiu a través d’iniciatives que transformin i innovin l’educació en tots els seus nivells i promou l’excel·lència acadèmica en l’àmbit universitari a través d’ajudes, beques i càtedres.
D’altra banda, desenvolupa projectes de formació per a l’ocupació, posant el focus en la promoció del talent i dirigit a persones amb risc d’exclusió social, a joves emprenedors amb escassos recursos i professionals de més de 50 anys. És un gra de sorra més per contribuir a canviar el món.

LA PREGUNTA

Té previst celebrar el Cap d’Any a fora de casa?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't