Apareixen dues sitges i una cubeta a la plaça dels Cabrits de Granollers

Els fragments ceràmics documentats indiquen que dues de les fosses es van deixar d’utilitzar a finals del segle XIV o inicis del XV


08/11/2021

Les obres de rehabilitació que s’estan fent a la casa situada a la plaça dels Cabrits, 16 de Granollers han posat al descobert tres sitges i una cubeta. La descoberta ha estat possible gràcies les tasques de vigilància arqueològica dirigides per Joan Garriga, de l’empresa Àtics, i supervisades pel Museu de Granollers.

Les sitges són grans dipòsits excavats al subsòl per emmagatzemar-hi cereal, i en aquest cas se superen amb escreix els dos metres de fondària. Quan perdien la seva funció original es reutilitzaven com a abocadors de deixalles.

Tot i que falta un estudi més aprofundit del material que s’ha recuperat a l’interior de les sitges, les primeres evidències que aporten els fragments ceràmics documentats indiquen que dues d’aquestes fosses es van deixar d’utilitzar a finals del segle XIV o inicis del segle XV.

Quan acabi l’estudia, tant dels materials arqueològics com l’anàlisi i estudi dels paraments de la casa, la informació que aportarà permetrà conèixer amb més profunditat l’evolució urbanística d’aquest indret de la vila, precisar les fases constructives d’aquest edifici, que presenta elements decoratius d’estil gòtic, així com la relació d’aquestes sitges amb la casa. Part del que està avui dins la casa havia estat abans espai de circulació públic, en una de les característiques zones porxades de la vila.

En els darrers mesos s’han fet altres tasques de control arqueològic al centre de la ciutat sense que s’hagin detectat restes arqueològiques en els obres afectades. Bona part del centre de Granollers gaudeix d’una protecció patrimonial en estar inclòs dins el Pla Especial de Protecció del Patrimoni de Granollers. Així, qualsevol obra que té lloc en una parcel·la declarada com a àrea d’expectativa arqueològica dins d’aquest Pla té com a requisit previ a l’obtenció de la llicència un seguiment arqueològic per comprovar si en el subsòl s’hi localitzen restes arqueològiques.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 481 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't