Caldes repartirà 30.000 racions de brou termal durant el Mercat de Nadal

El mercat es farà entre els dies 5 i 10 de desembre i també es repartiran 2.000 racions de llenties i 4.000 de carn d’olla

El 9 Nou
24/11/2023
Caldes de Montbui

El Mercat de Nadal de Caldes arribarà a la 37a edició del 5 al 10 de desembre i repartirà un total de 30.000 racions de brou termal, 2.000 de llenties i 4.000 de carn d’olla.

Durant el mercat, tornarà a bullir l’olla més gran de Catalunya amb una capacitat de 1.600 litres.

Durant cinc dies, el centenar de parades i casetes de fusta que s’instal·laran a la plaça de la Font del Lleó i als carrers de l’entorn, oferiran articles nadalencs, d’alimentació, brocanteria i antiguitats.

Redistribució de les parades

Una de les novetats d’aquesta edició del mercat és la redistribució d’una part de les parades. Les que estaven situades al carrer del Pont s’instal·laran a la plaça de l’Onze de Setembre.

El mercat es completa amb un ampli ventall d’activitats nadalenques, propostes termals i activitats familiars durant tots els dies.

Per elaborar el caldo termal es fan servir 10.000 litres d’aigua termal, 150 naps, 300 xirivies, 260 porros, 20 apis, 8 caixes de carbasses, 80 quilos de pastanagues, 37 de patates, 100 cols, 160 quilos de llenties pardines, 200 quilos de cigrons, 180 quilos de falda de vedella, 50 quilos de costella de vedella, 120 quilos de mandonguilles amb farina sense gluten, ossos de vedella, dues caixes d’ossos de pernil, cent quilos de papades de porc, 100 quilos de caretes de porc i 160 peus de porc.

Encesa del foc

Una altra de les novetats d’aquesta edició és l’encesa de l’olla. Serà el dimarts 5 de desembre a les 6 de la tarda a la plaça Font del Lleó i anirà a càrrec de Regina Rodríguez i Sirvent, autora del llibre Les calces al sol.

Dins de la programació de Nadal, destaca també el tradicional Caga Tió, el diumenge 10 de desembre.

LA PREGUNTA

S’esperava la majoria absoluta del PP a Galícia?

En aquesta enquesta han votat 288 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't