El documental que segueix la història de Pep Salsetes, cuiner resident a la comarca, es podrà veure en preestrena aquest dijous al Cinema Alhambra de la Garriga a les 7 de la tarda. L’emissió en directe per TV3 serà dimarts que ve a les 10 de la nit i també estarà disponible a la carta a la web de 3Cat.
El documental Pep Salsetes, el guardià de la cuina coincideix amb l’aniversari dels 80 anys de Salsetes i amb el fet que Catalunya hagi estat designada com a Regió Mundial de la Gastronomia durant el 2025. El film ha estat produït per l’equip de Sense Ficció.
Pep Salsetes és un defensor de la cuina de temporada, les receptes tradicionals, les llavors autòctones i l’agricultura de proximitat. Ell és pioner del moviment slow food, un moviment de preservació de la cuina cultural que es resisteix al fast food o menjar ràpid imposat pel sistema actual.
Va ser un dels primers a defensar un model de consum basant en mantenir la tradició local perquè la pagesia, l’economia, el paisatge i la salut de l’ésser humà no se’n ressenteixin en un futur.
Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't