Els comerços de Sota el Camí Ral, de Granollers, reivindiquen la història del barri

Una campanya comercial recorda persones i llocs emblemàtics d’aquesta part de Granollers

El 9 Nou
19/10/2023
Granollers

Potenciar el comerç de proximitat i, a la vegada, donar a conèixer la història del barri. És el doble objectiu de la campanya que ha posat en marxa l’associació Comerç Ral, que representa 42 establiments del barri de Sota el Camí Ral, a Granollers. Sota el títol de Descobreix el barri a través del seu comerç, cada botiga ha penjat al seu aparador una fotografia d’un indret o d’una personalitat emblemàtica de Sota el Camí Ral, acompanyada d’un text explicatiu.

Tothom qui hi faci una compra rebrà una butlleta que haurà d’omplir amb els noms dels comerços on ha vist cada una de les fotografies –n’hi ha una vintena en total, algunes estan repetides–. Qui completi la butlleta podrà lliurar-la en qualsevol botiga i participarà en el sorteig de tres entrades dobles per al Cinema Edison i de tres més que permetran triar entre diversos espectacles de la cartellera del Teatre Auditori. La data límit per lliurar les fitxes és el 31 d’octubre. El sorteig es farà el 6 de novembre.

La campanya s’inspira en l’itinerari per la memòria col·lectiva “Una crònica sentimental del barri Sota el Camí Ral”, que van organitzar els veïns de la zona el mes de març passat. “Volem donar a conèixer la història del barri i mantenir viva la memòria dels seus llocs i de la seva gent”, apunta la presidenta de Sota el Camí Ral, Gisela Comas.

“També volem dinamitzar el comerç del barri i mostrar als veïns tota la riquesa, tota la diversitat i tota la qualitat que pot trobar a les botigues que té a prop de casa. Que sàpiga que moltes de les coses que necessita les pot adquirir fàcilment sense necessitat de sortir del barri. Hem de cuidar el petit comerç, perquè si no ho fem l’acabarem perdent. I una ciutat sense comerç és una ciutat sense vida, fosca, gris i apagada”, afegeix.

Entre els indrets que apareixen fotografiats a les imatges de la campanya hi ha Roca Umbert Fàbrica de les Arts, la plaça de les Hortes, l’edifici residencial conegut com El Gratacels, o les plaques Stolpersteine que hi ha al carrer Sant Jaume i que recorden els deportats als camps de concentració nazis. També hi apareixen personalitats del barri com l’infermera Trinidad Rueda, que solia visitar els veïns a domicili. “Anava a punxar la gent a casa seva i era molt coneguda”, recorda Comas.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 162 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't