El restaurant Irònic, amb les carxofes confitades amb Mousse de foie i pernil de gla, i l’Orxateria les Olles,
amb l’hamburguesa d’angus amb formatge, ceba i bacó, són els guanyadors de la 12a edició de la Gastrotapes de Granollers. Cada un va guanyar una categoria. Mentre que l’Irònic es va endur el primer premi del jurat popular, les Olles va guanyar el primer premi del vot popular. El Mirallet, amb el llom de porc “tonnato” amb coca de vidre, va quedar en segon lloc en aquesta darrera categoria. El segon premi del jurat va ser pel restaurant DO, i que també va ser el tercer del vot popular, amb el seu naan de carxofes i secret ibèric amb concassé de romesco i portobello. Finalment, la marisqueria Os Galegos, amb el seu pop amb “cachelos”, va obtenir el tercer premi del jurat.
Els guardons es van lliurar dimarts a la tarda a l’establiment Origo, de Granollers. Aquesta edició s’ha dut a terme des del 7 de març fins al 13 d’abril, dues setmanes més del previst a causa de les pluges del mes de març. En total, hi han participat 22 establiments, la majoria dels quals repeteixen de l’any passat. Els nous restaurants que s’han sumat a la iniciativa són: Dudi’s Bar, El Raconet de la Conxi, L’Infant Joan S-XIV i Cervesa Sobre Tot. Els establiments adherits a la campanya han ofert una beguda i una tapa per 3,75 euros, amb el fi de promoure la gastronomia de la ciutat. L’estimació feta des de l’organització, encapçalada per David Vázquez, president del Gremi d’Hosteleria, apuntava que es van servir prop de 35.000 tapes.
{{ comment.text }}