Es jubila Pere Corominas, de la parada Corominas Sariol del mercat de Mollet

Marc Corominas, fill de Corominas i Sariol, agafa el relleu darrere el taulell

El 9 Nou
10/02/2023
Mollet del Vallès

Pere Corominas, paradista de la Cansaladeria-Xarcuteria Corominas Sariol del Mercat Municipal de Mollet, es va jubilar el 31 de gener després de 35 darrere del mostrador amb la seva dona, Rosa Sariol, informa Marta Santisteban.

“Vam començar quan teníem 31 anys amb una parada al Mercat Vell. Des de llavors tot ha anat bé, sempre hem tingut feina i ens ha agradat”, assegura Corominas, que amb 66 ha decidit que és moment de fer un canvi. “M’agrada molt la meva feina, però després de tant de temps comença a pesar.” La seva esposa es jubilarà al mes de juliol.

La botiga, però, romandrà oberta. Marc Corominas, de 35 anys i fill de la Rosa i en Pere, agafarà el relleu darrere el mostrador. “Estic molt content que el meu fill continuï amb el negoci familiar”, destaca Corominas. En Marc és la quarta generació de xarcuters de la nissaga Corominas. L’herència xarcutera li ve de lluny a la família, i seguirà viva un cop Pere Corominas s’hagi jubilat.

“L’ofici el van començar els meus avis, el van continuar els meus pares i finalment l’he portat jo. Ara, el meu fill també el continuarà. No li ve de nou, perquè ha treballat amb nosaltres des de sempre”, explica.

El secret que ha permès a la família Corominas mantenir el negoci durant diverses generacions és el fet de vendre els productes que li agrada menjar. “Tot el que faig, procuro que m’agradi a mi. Busco la fórmula fins que li trobo el punt”, confessa Pere Corominas. Així, és molt més fàcil aconsellar la clientela: “Quan em pregunten si allò que volen comprar és bo, jo els explico les meves sensacions, els gustos concrets que m’ha generat, i s’ho emporten convençuts.”

Si un dels secrets de Corominas és tastar i gaudir el menjar que serveix, l’altre és l’artesania. En Pere, la Rosa i en Marc fa anys que produeixen artesanalment a l’obrador. “Dilluns fem caldera, és el dia que preparem tot allò que s’ha de coure: la catalana, la botifarra blanca, la negra, la d’ou… Ho piquem, ho amanim, ho embotim i ho posem a coure”, detalla Corominas. Els dimecres i els dijous, i els dilluns mentre couen els embotits, fan els productes en cru. “Preparem les mandonguilles, les hamburgueses i les botifarres crues”, conclou.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't