Torna l’Escaldàrium de Caldes amb l’ús d’aigua termal i noves músiques, com a principals novetats

La festa del foc i de l’aigua també estrena aquest 2023 traducció a la llengua dels signes i nous productes de marxandatge

L’ús d’aigua termal davant de la situació de sequera que es manté tot i les pluges de les darreres setmana i les millores d’accessibilitat que s’apliquen són algunes de les novetats de l’Escaldàrium 2023, la festa del foc i de l’aigua de Caldes que s’ha presentat aquest dilluns. La festa del foc i de l’aigua se celebrà el dissabte 8 de juliol a la mitjanit a la plaça de la Font del Lleó.

Segons han explicat, es manté l’aposta per fer ús d’aigua termal “per responsabilitat mediambiental davant de la situació de sequera”. A més, el volum d’aigua consumida es reduirà a la meitat.

Per fer més accessible la festa, s’incorporarà traducció a la llengua dels signes. D’aquesta manera, les persones sordes podran seguir els textos del narrador que es reprodueixen per la megafonia de la plaça per introduir les diverses danses. Juan Diego Oliva, veí de Caldes, serà l’encarregat de fer-ho. La traducció a la llengua dels signes també es podrà veure a les pantalles instal·lades a l’escenari dels músics i al parc de Can Rius i a la retransmissió en directe de VOTV. A més, com els altres anys, les persones amb mobilitat reduïda podran seguir la festa des del balcó de l’Ajuntament.

A plaça, el Ball de Diables de Caldes, incorpora petits canvis com la millora de les delimitacions de la zona on es guarda la pirotècnia o l’habilitació d’un passadís d’emergències a la vorera entre la font del Lleó i el carrer Barcelona per a sanitaris, bombers o serveis de seguretat.

Noves músiques

Se sumen a les novetats les noves músiques que estrenaran el Templàrium, la versió infantil de l’Escaldàrium, i el judici, que es farà el divendres 7 i que enguany celebra deu anys. En el cas del Templàrium, Ramon Solé ha creat la primera peça pròpia de la versió infantil de la festa del foc i de l’aigua. La dansa es titula D’entre les llambordes i “contribueix a la voluntat dels responsables de l’activitat de donar-li una entitat pròpia”, detallen fonts municipals. El Templàrium estrena horari: es farà l’1 de juliol a les 10 de la nit.

També ha fet la banda sonora del judici, que representa la persecució i assassinat de 13 dones de la vila acusades de bruixeria l’any 1619. La composició del judici busca intensificar l’acció i la connexió amb el públic. Inclou la cançó Som que es defineix com “un cant d’empoderament de les dones per fer-se fortes i fer pinya davant la situació tenebrosa que se’ls acosta”. A banda de la música, l’espectacle del judici presenta altes novetats com l’estrena d’un nou personatge i la renovació dels audiovisuals.

No s’estrenava cap nova música a l’Escaldàrium des de 2010, quan es va estrenar el Repicó.

Més marxandatge

El catàleg de marxandatge de la festa s’amplia aquest any: incorpora una samarreta commemorativa dels 30 anys del Ball de Diables de Caldes, reproduccions en miniatura de la Godra, la bèstia de foc de Caldes; i, per primer cop, roba esportiva: un mallot de ciclisme i una samarreta de trekking.

Custòdia de la Flama del Canigó

Els primers dispositius de foc de l’Escaldàrium s’encendran amb la Flama del Canigó que arribarà a la vila aquest 23 de juny per encendre les fogueres de la revetlla de Sant Joan. Des del 23 i fins al 9 de juliol, la Flama del Canigó voltarà per diversos establiments de Caldes, que la custodiaran fins el dia de la festa.

LA PREGUNTA

Com serà la presidència de Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 308 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't