El Teatre Auditori de Cardedeu ja està vestit de gala perquè aquest dissabte a la nit s’hi celebri la gran final de l’OP Fest. És el concurs televisiu, produït per Ràdio Televisió Cardedeu (RTVC), amb la col·laboració de la Xarxa, per decidir “la millor cançó en català de l’any”. El concurs l’han plantejat com a una competició entre televisions locals, a l’estil d’Eurovisió, en què cadascuna està representada per un artista diferent.
A la final, hi han arribat 14 de les propostes presentades per 33 cadenes locals, després de les fases eliminatòries. Dos d’elles són el grup Statu Quoniam (RTVC) i la cantant Miree (VOTV). La cançó representant de Vallès Visió va quedar fora de la cursa per la final.
“Això és completament nou per a nosaltres. No ens hem mogut mai per aquest tipus d’espais. Hem tocat música per a moviments socials, festes majors i espais més alternatius. No tenim res a veure amb la televisió”, explica Levico, el nom artístic de Lucas Vico, de Statu Quoniam.
“És una oportunitat molt gran per donar-me a conèixer. Ha estat més difícil treballar aquí que de manera internacional”, explica Miree, l’alter ego de la vallesana Mireia Garolera. El 2020 va guanyar un concurs de talents al Regne Unit, es dedica a fer cançons virals per a TikTok i també és actriu de doblatge en català i castellà d’una de les pel·lícules de One Piece, entre un llarg etcètera de feines vinculades a la música.
Tots van acabar a l’OP Fest una mica de casualitat. Statu Quoniam perquè els va animar gent del poble: ells són de Cardedeu i hi han fet molta vida musical. I Mireia Garolera va apuntar-se al càsting gairebé sobre la botzina. “Vaig decidir apuntar-m’hi quan tot just acabava de treure la cançó amb què m’hi presento”, diu Garolera.
Aquest dissabte presentaran a Cardedeu una feina cuinada durant setmanes. Serà un espectacle musical, però també visual. “De sobte, hem vist que hem d’interactuar amb les càmeres i fer canvis de vestuaris. No ens havíem plantejat mai que faríem una actuació així”, explica Aitor Trejo (Trejjo), de Statu Quoniam. “Anirem vestits de rics, amb ulleres de sol…”, explica Levico. La cançó, Pobre perquè vols, és una crítica al perfil d’homes “fets a si mateixos” que promouen les xarxes socials.
Miree, per la seva banda, ha plantejat una actuació amb un cos de ball, a l’estil del que es pot veure als espectacles del pop coreà (k-pop). “La meva cançó, M’ataca la nostàlgia, parla de recuperar somnis pendents, per molt que passin els anys”, explica la cantant que representarà VOTV a l’OP Fest.
UNA PASSAREL·LA I UNA ZONA AMB SOFÀS
L’equip de l’OP Fest fa dies que treballa a tot gas per tenir a punt la gala d’aquest dissabte. En conjunt, hi ha un centenar de persones destinades a feines tècniques, un bon gruix de les quals són voluntàries, segons explica la directora de RTVC, Maria López. L’espai estarà presidit per un escenari i una passarel·la el connectarà amb una zona de sofàs on seuran els 14 finalistes i representants de les televisions locals. També hi haurà zones de públic. Totes les entrades han volat i hi ha llista d’espera per adquirir-ne. La gala es podrà seguir en directe per les televisions de la Xarxa.
A la primera part de la gala, s’hi faran les actuacions musicals. En acabat, es farà una primera ronda de votacions en què les mateixes televisions concediran punts a les cançons que més els hagin agradat i que no siguin la seva. Els primers cinc classificats passaran a la ronda final, on podrà votar el públic a través del web de l’OP Fest.
{{ comment.text }}