Figaró és el poble de la sèrie Jo mai mai de 3Cat que acaba aquest dilluns 11 de març amb l’emissió del darrer capítol que també es pot visualitzar a la mateixa plataforma. El protagonisme principal és per la casa de colònies i hípica batejada amb el nom de Les Guilles i que, en realitat, és una masia de les Franqueses. Però, quan el grup d’adolescents que estan de colònies surt de la casa, el “poble” agafa protagonisme.
Apareix ja al primer capítol de la sèrie quan el grup de joves escapen de nit de la casa de colònies per anar a la festa major del poble. Arriben a la plaça -en realitat la plaça Major de Figaró- i es troben un ball ensopit. Llavors, marxen amb uns nois del poble camí d’una discoteca que permet veure un altre escenari fàcilment identificable: els ponts de la línia R3 a l’altura del camp de futbol i una torre d’il·luminació d’aquest equipament.
El capítol 6 és on es veuen més espais de Figaró. El grup participa en una competició de colles de la festa major. La plaça Major de Figaró torna a tenir protagonisme amb una picada d’ullet de la sèrie cap a Figaró perquè una de les proves consisteix a buscar una bandera amb l’escut real de Figaró, que conté un peix. És el mateix escut que presideix la plaça i que també es pot veure a diverses escenes.
A banda dels espais del poble, també hi apareixen alguns veïns que es van oferir per fer d’extres a les escenes on calia figurants.
La recerca de la bandera dona peu a un recorregut per diversos espais del poble.
L’Èric i l’Oriol, interpretat per Aleix Otem, de Mollet, conversen sobre la seva relació al carrer que puja des de la plaça Major fins a l’església.
Més tard, l’Oriol espera l’Èric assegut a les escales de la plaça de l’Església.
L’Èlia i la Noor apareixen a les escales que hi ha al capdamunt del carrer Call de Costa Roja i segueixen avançant cap a la plaça de l’Església.
Mentre busquen la bandera, la Rita i la Sofia baixen pel camí de Vallcàrquera fins arribar a la barana que hi ha al costat de la casa de l’Antic.
Elles dues també apareixen assegudes a les escales del pati de Ca l’Antic, al costat del Molí, on hi ha un punt d’informació turística. Aquí es creuen amb la Mai i el cuiner de la casa de colònies on s’allotgen.
Al capítol 2, també apareixen uns gorcs de la riera del Vallcàrquera on el grup va a banyar-se.
Carreteres vallesanes
Un dels recursos de la sèrie són les escenes rodades a dins de cotxes i que permeten conèixer dades dels joves protagonistes i de la relació que tenen amb els seus pares. N’hi ha que estan rodades a Barcelona però també n’hi ha que passen per diverses carreteres vallesanes.
A Figaró mateix, el camí del primer capítol cap a la discoteca passa per l’antiga N-152a, des de la rotonda d’entrada al poble cap a Can Gallicant, ja a la Garriga. També hi ha una conversa entre l’Èlia i el seu pare rodada circulant per la carretera de Ribes.
De les Franqueses, n’hi ha un parell. L’avinguda Catalunya, a Llerona, camí de la rotonda del Carro en una escena amb la Rita i els seus pares. A l’esquerra de la imatge, s’identifica clarament l’edifici del concessionari Peugeot d’Eutrasa.
També apareix la carretera de Corró d’Avall a Corró d’Amunt passant per Milpins i arribant a la cruïlla amb el camí de Marata.
I, a les Franqueses, encara un altre escenari: el parc del Falgar, a Llerona, convertit en un càmping. L’escena amb l’Oriol com a protagonista permet diferenciar clarament la penya de Llerona i el llac que hi ha en aquest parc.
I un altre espai per on va passar el rodatge de ‘Jo mai mai’: el club de tennis Els Gorchs, situat a la urbanització de Llerona que porta el mateix nom.
{{ comment.text }}