Els restaurants El Celler del Jabugo, amb la tapa La Pedra de l’Encant, i Layon, amb el Melós de vedella amb parmentier a la catalana, són els guanyadors de la 10a edició de la Gastrotapes de Granollers. Tots dos van empatar en la primera posició del premi que atorga el jurat.
El Celler del Jabugo, a més va guanyar el primer premi del vot popular. Layon va quedar en segon lloc en aquesta darrera categoria. El segon premi del jurat va ser pel restaurant DO. Finalment, la marisqueria Os Galegos va obtenir el tercer premi tant del jurat com del vot popular.
Els guardons es van lliurar dimecres a la tarda a la llibreria La Gralla. Durant el mateix acte es van lliurar també els premis del sorteig on va participar el públic que va votar les seves tapes preferides durant el decurs de la ruta gastronòmica.
Sònia Gutiérrez va obtenir un àpat per a dues persones a qualsevol dels 20 establiments participants. Quim Adalid va guanyar un val de compra per gastar als comerços adherits a l’associació Gran Centre. I Puri Fenoy va ser obsequiada amb un lot de productes de l’empresa local Ganiveteria Masat.
La 10a Gastrotapes es va dur a terme entre el 10 de març i el 2 d’abril. Promoguda pel Gremi d’Hosteleria del Vallès Oriental, la ruta té com a objectiu promoure l’oferta gastronòmica de la ciutat. Dimecres a la tarda, el president del Gremi, David Vázquez, en feia una valoració positiva: “Hem servit més de 35.000 tapes.
Això és una bogeria en el millor sentit. Cal tenir en compte que fins ara el nostre rècord s’havia situat en 28.000 tapes. Per tant, estem molt contents. Tots els restaurants estaven plens, hem tingut públic local però també d’arreu de la comarca i fins i tot de ciutats com Barcelona, i es confirma que la ruta de la tapa ja s’ha consolidat.”
A prop de la cultura
Vázquez també va avançar que de cara a l’any vinent el Gremi es proposa complementar la gastrotapes amb oferta cultural. “Estem fent aquest acte a La Gralla perquè volíem ser a prop de la cultura”, va afirmar. “De cara a la propera edició treballarem perquè les degustacions de tapes es puguin complementar amb concerts, representacions teatrals o activitats relacionades amb la literatura. D’aquesta manera, farem que la Gastrotapes sigui un acte social i econòmic, però també cultural”, va concloure.
{{ comment.text }}