El carrer Girona, la Porxada, el riu Congost… L’entramat d’espais del centre de Granollers i 40 dels seus comerços i serveis han quedat plasmats en un nou Joc de Granollers. El joc, inspirat en el Monopoly, es podrà comprar a llibreries i botigues de joguines de la ciutat a partir d’aquesta setmana.
El seu impulsor és Enric Cervera, un impressor de Lleida resident a Barcelona que ja porta més de 30 jocs inspirats en ciutats catalanes i d’arreu de l’Estat espanyol. Del d’aquí, n’ha dit El joc de Granollers. “Més que un joc per conèixer Granollers, és perquè els veïns d’aquí el puguin gaudir. Fa gràcia perquè és un joc que passa a l’entorn immediat dels veïns”, explica Cervera.
La mecànica del joc de taula és semblant a la del Monopoly. S’hi reparteixen bitllets i els jugadors, que poden ser de dos a sis, surten amb peó d’un punt del tauler amb l’objectiu d’anar a comprar algun dels 40 negocis que hi ha ubicats.
Tots són comerços, serveis i institucions reals de la ciutat que estan col·locats al tauler en funció de la seva disposició al mapa de la ciutat. A través de les xifres que els surtin amb daus, els jugadors han d’anar resseguint els carrers de la ciutat fins que arribin al punt on es trobi el local que han de comprar.
Durant el camí, hi ha caselles que donen diners als jugadors i d’altres que són sorpresa. “Si hi cauen, han d’aixecar una carta i han de fer alguna activitat relacionada amb alguna de les empreses que surten al tauler”, diu Cervera.
Per exemple, si toca EL 9 NOU, que està inclòs dins del joc, es paguen diners al jugador per haver escrit, suposadament, un article periodístic. El joc, pensat perquè duri entre tres quarts d’hora i una hora i un quart, el guanya el primer jugador que pugui comprar set negocis.
Del joc, se n’han fet 2.500 exemplars. Comprar-lo costa 29 euros. Els encarregats de finançar-lo han estat els negocis que hi apareixen: són tots singulars i arrelats a la ciutat. Cadascun té la seva pròpia icona, amb un dibuix de la façana.
Els dissenys els ha fet la il·lustradora de Granollers Cinzia Diodati, que també ha il·lustrat el tauler i els bitllets, on surten diferents elements propis de la ciutat: la gralla, la Pedra de l’Encant o el Patufet de la plaça Folch i Torres. Cervera ha fet el joc amb l’assessorament de comerciants de Granollers.
La seva història amb els jocs de taula, inspirats en ciutats del territori, va començar el 2010 a casa amb un prototip de joc de Lleida. Amb el temps, els jocs es van anar estenent com una taca d’oli a diversos indrets del país i, per això, aquest Nadal també se n’estrenaran d’altres inspirats en Vic i Figueres. El de Granollers es presentarà aquest dimarts al migdia a la sala Tarafa.
{{ comment.text }}