Maria Nicolau, de la Garriga, deixa la cuina d’El Ferrer de Tall a Vilanova de Sau

Ho va anunciar aquest dimarts al programa “Tot es mou” de TV3, sense concretar els projectes de futur


12/03/2023
La Garriga

Maria Nicolau (la Garriga, 1982), la mediàtica cap de cuina del restaurant El Ferrer de Tall, de Vilanova de Sau, tanca aquesta etapa. El proper 31 de març serà el seu últim dia als fogons d’aquest establiment, on ha treballat els últims sis anys. Ho va anunciar dimarts en directe al “Tot es mou”, el programa dels matins de TV3 que presenta Helena Garcia Melero, i del qual és col·laboradora habitual.

El dia abans ja havia avançat, amb un tuit, la inquietud d’haver de comunicar “una cosa” l’endemà durant el programa. “Fa temps que això es va coent, va bullint i ha arribat el dia. La meva vida ha canviat molt, moltíssim, en els últims anys i he de dir que em trobo a la tessitura d’haver d’escollir, de poder escollir, gràcies a la feina feta durant tant de temps”, va començar.

Després de 25 anys dins el món de la cuina, al qual va entrar amb tot just 14, “canvio de camí”. Un nou periple professional “que em moltíssima il·lusió”, va remarcar, sense concretar de què es tractava. Es va limitar a dir que eren va projectes “molt grossos”, per a ella “inimaginables fa cinc o deu anys” i han anat madurat gràcies a “molts temps d’anar sembrant, perquè ara tot rutlla perquè al darrere s’hi treballa”.

Nicolau va arribar al Ferrer de Tall l’any 2017 “gairebé de rebot, sortint d’un projecte fallit” i la propietaria, Lídia Mongay, “va tenir el coratge de confiar en mi i de donar-me carta blanca”. I ella es va conjurar a recompensar-li amb tota una declaració d’intencions: “Us posaré cal Ferrer al centre de la cuina tradicional catalana d’aquest país. I ho he fet. Ho hem fet plegats”.

Nicolau va reconèixer que ja feia temps que parlava amb la propietària del seu futur. “Fins ara sempre m’ha donat llibertat total i m’ha fet fàcil tot el que m’estava passant”. Però estava clar que tot plegat tenia data de caducitat. “En un restaurant s’hi ha d’estar i s’hi ha de cuinar, perquè sinó les coses s’acaben difuminant”.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't