QUIOSC DIGITAL BUTLLETINS

Mollet crea la Festa de l’Espiga

La primera edició d’aquesta festa dedicada al conreu de cereal es farà el 26 d’abril

El 9 Nou
14/04/2025
Mollet del Vallès

Mollet celebrarà la primera edició de la Festa de l’Espiga el proper dissabte 26 d’abril al Parc de la Farinera. “Volem posar en valor les coses bones que tenim a Mollet, una de les quals són les meravelloses fleques. El pa ve de la farina, i a Mollet hi ha la Farinera Morató, la fàbrica més antiga de la ciutat, i el Parc de Gallecs, on s’hi continua cultivant cereal”, va explicar Estela Mas, regidora de Participació i Turisme i Promoció de la Ciutat a la presentació, informa Marta Santisteban.

Una de les activitats més destacades de la jornada serà la visita a la Farinera Morató, a càrrec de Joan Morató, director de l’empresa, inclosa en els inventaris de patrimoni industrial i arquitectònic de Catalunya. Seguidament, es farà la pujada a les sitges de la farinera, a càrrec de Jordi Bertran, director del Centre d’Estudis Molletans.

“El fil conductor de la jornada serà el cereal, un dels cultius mil·lenaris del Vallès i especialment de Mollet. Volem donar a conèixer el patrimoni de Mollet i reforçar el sentiment de pertinença a la ciutat, així com donar valor a espais menys coneguts de la ciutat, com el Parc de la Farinera”, va apuntar Mas.

Al llarg del matí, hi haurà tallers gratuïts per a totes les edats amb les fleques de la ciutat i petits productors de Gallecs i Martorelles. Es podran fer amulets de la sort d’espigues de blat amb Mamut Art Studio, moldre blat fins a fer farina amb Marina, fer galetes i massa de pizza amb la farina de Geoblau i fer portaespelmes de farina amb la Xarxa Circular. Al migdia, hi haurà també un tast de cerveses artesanes amb maridatge de pans per part dels cervesers de Martorelles de l’Hobac Illa Cervesers.

A més de les visites a la Farinera Morató, els tallers i els tasts, la Festa de l’Espiga preveu la creació en pòdcast d’unes píndoles sobre curiositats i històries sobre l’espiga. En total es faran tres xerrades: “Del blat a les farineres. L’art de la molineria”, a càrrec de Joan Morató; “Gallecs, tradició i innovació. Dues mirades des del territori”, a càrrec del pagès Salvi Safont i Santi Oliver d’Hereus Can Jornet, i “El valor nutricional dels cereals”, a càrrec de la nutricionista Carolina Harboe.

La Festa de l’Espiga comptarà també amb l’actuació musical de Xarop de Canya.

LA PREGUNTA

Qui guanyarà la Lliga de futbol?

82%
11%
6%
En aquesta enquesta han votat 294 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

Fes un comentari

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't