La Pastisseria Sant Llehí, de Cardedeu i Sant Antoni de Vilamajor, ha tornat a guanyar el premi Millor Pastís de Formatge Català per segona vegada consecutiva. Es tracta d’un concurs de la Fira Lactium, la mostra de formatges de Vic que s’ha fet aquest cap de setmana passat. En l’anterior edició, el 2023, la pastisseria vallesana també va endur-se el primer premi.
El pastís presentat per Àlex Lera, propietari de la pastisseria, compta amb cinc varietats de formatge artesà català entre els seus ingredients, amb una proporció de més d’un 28%. El concurs busca incentivar l’ús del producte local i hi van participar una trentena de pastissers.
Lera s’endú de guardó 1.000 euros de dotació, un diploma acreditatiu i la participació a Lactium 2026. El jurat va valorar molt positivament l’aspecte, la cremositat, la tècnica i la qualitat dels ingredients així com la proposta equilibrada dels formatges escollits.
La proposta de la Pastisseria Sant Llehí combina els productes del Tou dels Til·lers de la formatgeria Tros de Sort, Crema àcida de cabra de la formatgeria Baume, Formatge Puigpedrós de la formatgeria Molí de Ger, Roig de les Escaules i Blau del Mas de la formatgeria Artesans dels Avalls.
{{ comment.text }}