Tanca el restaurant Kabusha de Sant Esteve

S’havia convertit en un espai de trobada i de referència de la cuina de proximitat a la zona

Fa uns dies va sortir l’últim plat de la cuina del restaurant Kabusha, a Sant Esteve. I qui diu el Kabusha, també diu el Perepunyetes o Can Pere Punyetes, el seu nom inicial. Vint anys després d’obrir la persiana i amb més d’una refundació a l’esquena, han tancat paradeta quan encara falten unes setmanes per acabar el contracte de lloguer. “Vam aprofitar per tancar una etapa. L’equip es desfà i emocionalment sap greu, però amb 20 anys d’història ja està bé aturar-nos”, explica Pau Bosch, un dels fundadors del restaurant.

Fa cinc mesos que el Kabusha va anunciar els seu tancament i, poc o molt, els clients habituals ja s’havien anat acomiadant de l’equip. Però dissabte va ser el gran moment de les retrobades i els adeus. Antics treballadors es van tornar a incorporar al servei per un dia i al local no hi cabia ni una agulla.

El cert és que primer el Perepunyetes i després el Kabusha van anar aplegant un client molt fidel per la cuina amb segell propi, però també per l’ambient que hi havia. “L’esperit que s’ha creat aquí ha estat molt bonic. Això s’ha convertit en un raconet maco on la gent es troba. L’altre dia, per exemple, van venir a celebrar la consecució de l’alcaldia. I, fins i tot també ha estat un lloc de trobada de la faràndula d’aquí la zona”, explica Bosch.

El local on fins ara hi havia el restaurant havia estat un antic colmado de la família. És la casa de Can Lari, que també va ser Ca l’Eugènia i una xarcuteria abans que Pau Bosch agafés el negoci. “M’hi vaig arreglar una cuineta i llavors em va picar el cuc de fer un restaurant.” Primer, Bosch es va associar amb una cuinera que venia del Racó de Can Fabes, a Sant Celoni. Però el primer projecte es va acabar poc després. El restaurant, però, va seguir i també s’hi va acabar incorporant el germà de Pau Bosch, en Lluc. El Perepunyetes va viure una època daurada i aviat es va convertir en un referent de la cuina a la zona del Baix Montseny.

Fa uns quatre anys es va tornar a refundar amb el nom de Kabusha, amb noves idees i una nova sòcia, Marta Elvira. “Vam fer match. Va incorporar un tema oriental a la cuina que feia jo, que era més clàssica. Ara el Kabusha era un lloc on et podies menjar un cap i pota, però també un croissant farcit d’ensaladilla russa”, diu Bosch.

Fins ara, el Kabusha s’havia mantingut sota mínims després de la pandèmia. L’equip, que ara tenia quatre treballadors en nòmina, va haver de repensar el servei i s’havia carregat molta feina a l’esquena. Igualment, havien pogut mantenir el seu segell i continuar sent un lloc de referència per a molta gent.

El projecte, malgrat tot, quedarà adormit. “Soc un apassionat de la cuina i vull seguir dedicant-m’hi, però no liderant un projecte d’aquesta manera. Encara ho he de decidir”, explica Pau Bosch. Una mica en broma també explica que fins i tot hi ha clients que li han ofert comprar el local. És clar, volen que hi pugui seguir tenint un restaurant.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 191 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't