Tres formatges de La Cleda, de Canovelles, premiats entre els millors del món

Els formatges de la Cleda han aconseguit tres distincions en el World Cheese Awards, els premis més importants del món del sector formatger

La formatgeria La Cleda, de Canovelles, ha aconseguit tres distincions en el World Cheese Awards, els premis més importants del món del sector formatger, que aquest any s’han celebrat a la localitat noruega de Tribdheim. El mateix establiment ja va ser premiat en aquest certamen en l’edició de l’any 2016, en què es presentava per primera vegada.

Un jurat format per un 400 reconeguts experts del sector va ser l’encarregat d’escollir els millors dels més de 4.500 formatges que s’havien presentat en les diferents categories de formatges, procedents de 43 països de tot el món, una xifra rècord.

La formatgeria La Cleda s’hi va presentar amb quatre formatges i tres van obtenir medalla. El més ben valorat va ser el formatge Herbat, que va tenir la medalla de plata; mentre que el Tacat de Tòfona i La Lluna, van tenir la de bronze en les respectives categories.

Jordi Pujadas, de La Cleda, es mostrava molt satisfet per les distincions. “Aquests premis representen un reconeixement important a la nostra feina, que ens ajuden a donar valor als nostres formatges i a seguir millorant dia a dia”, ha dit a EL 9NOU.

Fa 20 anys que La Cleda fa formatges amb llet d’ovella procedent d’un ramat propi a Canovelles. És una formatgeria familiar que també fa altres productes, com ara iogurts.

Sobre els formatges premiats, Pujadas explica que l’Herbat és un formatge tendre recobert amb herbes aromàtiques, cosa que proporciona una aroma molt fresca. El Tacat de Tòfona és un formatge fet amb llet crua d’ovella de dos mesos de maduració amb la pasta premsada, l’escorça amb fong natural i trossos petits de tòfona a l’interior.

I La Lluna és un formatge que La Cleda va començar a elaborar l’any passat també amb llet crua d’ovella. És un formatge més complex, de gran format i de cinc quilos de pes. Pujadas explica que està fet amb la pasta semicuita que s’escalfa dues vegades cosa que afavoreix la maduració a llarg termini.

L’escorça es renta cada setmana amb aigua i sal, fet que ajuda a fer que proliferi el llevat Brevibacterium linens, que li dona una aroma molt potent i transmet humitat al formatge, que amb el pas dels mesos va guanyant potència. El que es va presentar al concurs de Noruega ja té 15 mesos de maduració. Els formatges de La Cleda han estat premiats altres vegades.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 192 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't