El pa de pagès de 1904 Forn de Pa Ecològic, al carrer Joan Prim, de Granollers, ha estat reconegut com un dels 100 millors pans d’Espanya. Les plataformes Panatics i Panes de Calidad han atorgat a l’establiment vallesà una Estrella de la Ruta Espanyola del Bon Pa.
El guardó el va recollir el forner Ernest Casi, propietari del negoci, en una gala celebrada aquest dilluns a València. “Estem molt contents pel reconeixement obtingut. Però sobretot estem molt orgullosos de poder dir que un dels millors pans d’Espanya es fa a Granollers”, afirma en declaracions a EL 9 NOU.
La Ruta Espanyola del Bon Pa premia l’excel·lència d’un total de 100 establiments d’arreu de l’Estat que prèviament havien destacat en diferents convocatòries d’àmbit autonòmic. “Ens vam presentar al mes de maig a la Ruta Catalana del Bon Pa. Es van seleccionar 60 forns d’entre més de 200 candidats“, explica el forner del 1904, tal i com recull aquest vídeo de l’organització
“A partir d’aquí, en algun moment vam rebre la visita d’un membre del jurat estatal que va venir d’incògnit, fent-se passar per un client. Ells van comprovar que el pa de pagès que servim a la botiga fos el mateix que havíem presentat a concurs. També va valorar la nostra atenció al públic”, continua Casi.
Els pans del forn 1904 són tots fets a mà, a partir de massa mare, amb farines sense refinar i mitjançant processos ecològics. “Cada pa reposa durant dos dies. És un procediment lent i més costós, però el resultat és un pa més saludable i de més qualitat. Un dels nostres objectius és difondre el producte ecològic. I creiem que per fer-ho és indispensable que aquest producte sigui bo i estigui ben fet. Per tant, considerem que el premi obtingut reconeix aquesta filosofia de treball i l’esforç de tot un equip”, apunta el propietari del forn 1904.
Ernest Casi, quarta generació d’una família de forners barcelonina amb arrels a Sant Feliu de Codines, va fundar 1904 l’any 2018. I ho va fer després d’haver treballat tota la vida al negoci familiar. “A Barcelona teníem un forn gran, amb molts clients, i no era viable fer pans amb els processos i els estàndards que seguim a 1904″.
“El nom de 1904 el vam escollir en record de l’any en què el meu besavi havia obert el seu propi forn”, recorda Casi. El fet d’instal·lar-se a Granollers en lloc de fer-ho a Barcelona va venir motivat per qüestions logístiques. “Visc a Vilanova i Granollers em queda a prop. Ser-hi al centre ens ha permès fidelitzar clients de la ciutat però també de poblacions com Cardedeu o la Garriga”, conclou l’amo del forn 1904.