[VÍDEO] El joc ‘EscaCat’ guanya la novena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

L’escola Pereanton, de Granollers, ha guanyat el tercer premi

El joc ‘EscaCat’ ha guanyat la novena edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català. Es tracta d’una proposta dels alumnes de l’escola Bellavista-Joan Camps i Giró, de les Franqueses, que s’ha imposat entre els 86 jocs de les 45 aules del Principat, la Franja de Ponent, el País Valencià i l’Alguer que s’hi han presentat. Del joc guanyador, el jurat n’ha destacat “el plantejament col·lectiu i l’original aprofitament de recursos de més d’un joc”. La victòria permetrà que el joc s’exposi aquest estiu al Museu del Joguet de Catalunya, a Figueres, i que els alumnes gaudeixin d’un espectacle de màgia amb el mag Pere Rafart.

El segon premi ha anat a parar a un grup de 5è dels Jesuïtes de Poble Sec-Sant Pere Claver de Barcelona, amb ‘Recol·lectors d’escopinyes i bolets’, un joc que – en paraules del jurat – destaca “pel sentit de l’humor i per l’oportú vincle amb la poesia de Joan Salvat-Papasseit”. En aquest cas, els guardonats gaudiran d’un taller de fotografia amb el fotoperiodista Jordi Borràs, que, com l’any passat, ha estat l’encarregat de documentar l’acte de lliurament de premis.

Pel que fa al tercer premi, se l’ha endut la classe de 5è de l’escola Pereanton de Granollers. La seva proposta, ‘Cataplat’, ha destacat per la manera de relacionar llengua i gastronomia, que desplega els components del joc com qui para taula. Els alumnes guanyadors d’aquest tercer premi gaudiran d’un taller de cuina saludable i contra el malbaratament alimentari, impartit per la xef Ada Parellada.

El jurat també ha volgut lliurar tres accèssits. N’han estat mereixedors l’aula de cicle superior del CRA Dos Aigües, de Nonasp, a la Franja de Ponent; el grup de 5è D de l’Escola de Primària Maria Immaculada- Institut núm. 2 de l’Alguer, i la classe de 6è Marinada de l’Escola Guinardó de Barcelona.

Durant la seva intervenció, el president de Plataforma per la Llengua, Òscar Escuder, ha defensat que la creació de jocs és “útil per promoure l’ús del català entre els companys de classe i fins i tot a l’hora del pati”. Per Escuder, l’oferta de lleure en català és “insuficient”, i cal que els joves tinguin accés “a qualsevol mena de lleure en català”.

Escuder també ha aprofitat per fer referència a les iniciatives que ha impulsat Plataforma per la Llengua per fer créixer el català en l’àmbit del lleure, i ha fet una crida a docents, famílies i representants públics a parlar sempre en català per ser referents lingüístics per als infants i joves.

LA PREGUNTA

Creu que Catalunya hauria de tenir un finançament diferent?

En aquesta enquesta han votat 284 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't