La cirera primerenca és un producte típic de l’horta calderina. La vila va ser una gran productora de cireres, activitat que va anar minvant amb el pas del temps a causa de la imposició de les grans cadenes productores de fruita. Malgrat això, aquestes jornades esdevenen una reivindicació i una aposta anual perquè els horticultors calderins mantinguin aquest fruit de les hortes. La seva qualitat diuen que ve donada per la terra de sauló i pel microclima calderí.
Aquest any participen en les jornades el balneari Broquetas, el Termes Victòria, El Bosc Gran, El Pa Torrat, El Remei, La Bóta de Caldes, Na Madrona, Robert de Nola, Rosset i Violeta, a més del forn de Cal Pi, L’Espiga d’Or, La Lluna i pastisseria Sant Antoni, i la vinoteca La Vallesana, que s’ha afegit al projecte amb el licor de cirera. Tots reinventen cada any l’art de cuinar amb cireres i afegeixen propostes originals a les seves cartes i als seus mostradors.
Durant aquest mes es podran degustar plats com pizza de cireres, coca de formatge d’ovella amb cireres glacejades amb vinagre, gaspatxo de cireres, vedella asteca amb coulis de cireres, pastís selva negra de cireres o crema de cireres amb toc de menta, entre molts altres.
A més de degustar aquests plats, del 3 de juny a l’1 de juliol, els diferents restaurants del municipi ofereixen sopars concert amenitzats amb professionals de l’Escola Municipal de Música Joan Valls. Aquest divendres a les 10 del vespre, per exemple, actuarà el guitarrista Rafel Sala al restaurant Rosset, i dissabte al vespre hi haurà un concert de cant i piano al balneari Broquetas.
Aquest any també continua la campanya Les cireres de Caldes encomanen el català, promoguda per l’Oficina de Català Local del Consorci per a la Normalització Lingüística. En aquesta ocasió s’ha inclòs al tríptic el poema “Les cireres ingènues”, extret del llibre Els fruits saborosos, de Josep Carner.