Caldes recuperarà el Mercat de l’Olla després de l’aturada obligada per la pandèmia. Serà els dies 19 i 20 de març al nucli antic i s’espera la participació de 75 parades de productes gastronòmics i artesans. S’instal·laran a les places de l’Església, U d’Octubre, de la Font del Lleó i de Can Rius i als carrers del Forn, Samsó i del Pont.
El programa es completa amb diverses activitats i tallers familiars, com una gimcana saludable, l’Estampa de l’olla, la Fireta de fang, la Careta llaminera, les Mandales amb llegums de Caldes o l’espai de jocs interactius. A més, s’instal·laran diversos foodtrucks per diferents punts de la localitat.
El Mercat de l’Olla va néixer l’any 2011 i havia de celebrar la 10a edició l’any passat, però la covid ho va impedir. Es va impulsar sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar els productes de proximitat calderins cuinats amb foc de llenya i aigua termal. La principal protagonista del mercat és l’olla més gran de Catalunya, amb una capacitat de 1.500 litres, on es cuinen cigrons i llenties.
En total, durant el cap de setmana, es cuinaran unes 3.000 racions de llegums. Seran unes 1.000 de llenties, a càrrec de Llegums Cuits Parellada i unes 2.000 de cigrons que es cuinaran amb brou vegetal i s’acompanyaran de botifarra del perol. Entre dissabte i diumenge hi haurà quatre Tastaolletes que donaran a tastar els llegums.
Restaurants
Un total d’11 restaurants de Caldes participaran en el mercat amb la proposta anomenada “Se’ns en va l’olla”, en què s’oferiran diferents plats de la gastronomia tradicional i termal. La proposta consisteix en la creació d’un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s’inclouran en cadascuna de les seves cartes del 19 al 27 de març.
En la presentació del mercat, dimarts, hi van participar la regidora de Turisme i Termalisme, Carme Germà; la propietària de Llegums Cuits Parellada, Maribel Merino; el cuiner Jordi Bufí, i el responsable del restaurant Na Madrona, Vicenzo Cavallaro.
{{ comment.text }}