Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Can Rajoler

Restaurant de Santa Eulàlia de Ronçana

És tercer dijous de mes i La Guia Miquelín va a Can Rajoler, plaça de l’Ajuntament, 1, de Santa Eulàlia de Ronçana. Obren de dimecres a diumenge per dinars, i divendres i dissabtes per sopars. Aquest restaurant va ser fa uns anys el mític garitu d’en Pep Salsetes, ha passat per altres propietaris i, des de fa un any i mig, el porten en Pere i la Dulce. Per això ens ha semblat ideal per iniciar aquest recorregut per restaurants del Vallès Oriental amb proposta novella o a iniciativa de gent jove.

La proposta que fem des de l’Ateneu Gastronòmic de l’Aliança és simple: un màxim de 10 comensals que paguem 30 euros per cap i deixem que el restaurant ens ofereixi un menú característic del lloc, sense grans vins ni xarrups ni afegits. La Guia Miquelín valora i puntua.

Dijous al vespre. Avui en Pere obre per a nosaltres. El local té una aparença de bistró francès d’estil clàssic i ens col·loca a una gran taula rodona que domina el menjador, la decoració no embafa. Tot plegat és agradable. Disposa de 32 places.

EL MENÚ
Ens ofereix uns entrants de salmó marinat, croqueta de carn d’olla i sardina fumada, senzills però impecables; aquí ens treu unes cerveses artesanes dels Cingles, “El Poeta”, una red IPA prou interessant que combina molt bé amb aquests entrants. Continuem amb uns cors de carxofa a la brasa farcits de botifarra negra amb romesco i all i julivert, però potser les carxofes són un pèl dures.

Com a plat principal, en Pere de Can Rajoler ens ofereix una cua de vedella sense feina, rostida amb ratafia, parmentier i un ou fet a baixa temperatura. Es tracta d’un plat molt aconseguit, equilibrat, encara que un xic potent com a sopar. Tot plegat, amb un vi negre del Montsant, un sirah del 2016 [el Mysti] i un pa excel·lent, sobretot el de llavors de xia, però també molt bo el de coca, un pa que és del forn Sagà de Lliçà de Vall, regentat per l’Andreu, fill petit dels Martorell. I de postres, un brownie de xocolata amb gelat de vainilla. Li falta una mica de cremositat, però és molt bo.

La presentació dels plats, molt bé, i el servei, excel·lent. Però s’ha de dir que estem sols. En resum, un magnífic sopar.

Per acabar li demanem a en Pere a quin restaurant hauríem d’anar el mes que ve. No s’ho pensa gaire: “Al Celler del Tiet”, a Sant Feliu de Codines, del seu amic Carles. Abans de l’estiu presentarem les puntuacions dels plats.

A taula!

Els membres de l’Ateneu Gastronòmic de l’Aliança a Can Rajoler / A.G.A.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.