Cavalcades de Reis amb mascareta

Horaris i recorreguts de les cavalcades al Vallès Oriental

El 9 Nou
04/01/2022
Granollers

Les cavalcades de Reis d’aquest 2022 tornen a celebrar-se a la majoria de poblacions del Vallès Oriental. Ho fan, però, amb mesures preventives per la covid entre les quals la mascareta, que també lluiran ses majestats vingudes d’Orient.

A Granollers, s’ha modificat el recorregut i els Reis, a diferència del què és habitual, no passaran per la Porxada.

Santa Maria de Palautordera

La cavalcada de Reis tornarà a desfilar pels carrers de Palautordera sense grans canvis respecte d’ara fa dos anys. Es mantindran els decorats del 2020 i hi haurà nou carrosses. Entre la comitiva dels tres Reis d’Orient, s’hi sumaran els Diables de Palautordera –que estrenaran el seu nou vestuari– i el grup local de batucada.

El camí de Ses Majestats començarà a les 6 des de l’Escola Fontmartina. Passaran pel carrer Jaume I, baixaran pel passeig del Remei, el carrer Major i fins a la plaça de la Vila. L’entrega de cartes es farà dins l’Envelat. Per seguretat sanitària, les cues per a cadascun dels Reis es faran a l’exterior del recinte.

Canovelles

Canovelles farà enguany una cavalcada de Reis sense entitats. És una de les mesures adoptades des de l’organització per frenar la propagació de la covid-19, reduint el nombre de persones implicades en la celebració i minimitzant els contactes. La cavalcada començarà a les 6 de la tarda d’aquest dimecres a la plaça de la Joventut, i finalitzarà a les 8 del vespre al Teatre Auditori Can Palots, on els infants podran lliurar les cartes a Ses Majestats.

Abans d’iniciar el recorregut, els Reis faran un parlament a la mateixa plaça de la Joventut. També es farà el tradicional discurs de benvinguda a Ses Majestats, a càrrec d’infants seleccionats prèviament, i l’entrega de les claus de la ciutat a Ses Majestats per part de les autoritats locals. Pel que fa a l’itinerari de la cavalcada, recorrerà els carrers Indústria, Diagonal, Barcelona i, finalment, la plaça Margarida Xirgu, davant del Teatre Auditori Can Palots.

Abans de l’inici de la cavalcada, la plaça de la Joventut acollirà diverses activitats per amenitzar l’espera als més petits. A partir de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia, s’hi instal·larà el Campament Reial, on un carter enviat per Ses Majestats rebrà els infants de Canovelles, que podran fer un fanalet per marcar el camí que han de seguir els Reis d’Orient.

A partir de les 5 de la tarda, la mateixa plaça acollirà un concert de benvinguda a la comitiva reial a càrrec del grup musical Sardines en Llauna, pas previ a l’arribada de Ses Majestats i l’inici de la cavalcada.

Sant Fost

Sant Fost ha modificat aquest any la tradicional rebuda i cavalcada de Reis per adaptar-se a les restriccions imposades per la covid i evitar al màxim les aglomeracions de persones dimecres al vespre.

L’alcaldessa, Montserrat Santmartí, ha explicat que, a diferència d’altres anys, no es podrà fer la tradicional recepció dels Reis a la plaça de l’Ajuntament. “És el lloc on hi pot haver més aglomeracions”, explica.

El recorregut d’enguany serà més llarg. Està previst que comenci a la zona de la Conreria, al Seminari i que baixi en direcció al nucli urbà passant per les urbanitzacions de Mas Corts i Mas Llombart. “Mirarem que passi pel màxim de carrers del poble, tot i que encara ho estem acabant de concretar”, diu Sanmartí. El recorregut passarà per la plaça Esbert i acabarà a Can Coromines.

Una de les tradicions que es mantindrà és la visita dels Reis per recollir les cartes dels infants del poble a les seves pròpies cases. Són els infants menors de 10 anys empadronats a Sant Fost i que s’hagin inscrit prèviament. Per això, com que el recorregut serà més llarg, el ritme de la cavalcada serà una mica més àgil del que és tradicional.

Una de les tradicions que sí que s’han mantingut durant aquestes festes de Nadal és la visita que ha fet el patge reial a les escoles del municipi per escoltar els desitjos dels nens i nenes. S’ha fet amb el suport de l’Associació del Voluntariat de Sant Fost.

Vilanova del Vallès

A Vilanova, els Reis d’Orient no faran l’habitual cavalcada pels carrers del nucli urbà. En comptes d’això, com van fer l’any passat, rebran la visita dels infants del municipi al campament reial que s’instal·larà al pati de l’escola Mestres Munguet Cortés.

Els nens i nenes seguiran un recorregut marcat per poder veure els tres reis i els seus sis patges. “Aquest any fem el mateix que l’any passat. Es millorarà, però el concepte serà el mateix. No hi haurà cavalcada i es farà una salutació als reis amb algunes sorpreses. Els nens podran veure el lloc on es fa el carbó i també els regals”, explica l’alcaldessa de Vilanova, Yolanda Lorenzo.

Afegeix que s’està estudiant la manera de fer arribar el contacte amb els Reis amb els infants confinats. “Estem mirant la manera que els nens els puguin veure de manera virtual”.

L’AMETLLA DEL VALLÈS

La cavalcada començarà a les 6 de la tarda a l’aparcament de la residència Millet Park. El recorregut habitual s’allarga fins a la Casa dels Mestres, on acabarà la cavalcada. Passarà pel carrer Major, Torregassa i Pompeu Fabra.

BIGUES I RIELLS DEL FAI

Melcior, Gaspar i Baltasar seran a la plaça Miquel Bosch i a l’aparcament de Can Oliveres de Riells del Fai a 2/4 de 5 de la tarda. S’ha de demanar hora a .

CALDES DE MONTBUI

Els Reis d’Orient sortiran del Parc Reial, al parc de Can Rius, cap a l’antiga presó, on pujaran a les carrosses per començar la Cavalcada. El recorregut serà el contrari del que se seguia habitualment. Començarà al carrer Major, i baixarà tot el carrer fins a arribar a l’avinguda Pi i Margall. Allà, seguirà tota l’avinguda fins a l’inici, a l’alçada d’El Tint, on acabarà el recorregut. Aquest any, els infants han d’entregar les cartes al Parc Reial, que és dilluns, dimarts i dimecres al parc de Can Rius.

CÀNOVES I SAMALÚS

A les 6 de la tarda, els Reis d’Orient sortiran de Samalús.

CARDEDEU

Els Reis arribaran a 3/4 de 5 de la tarda a l’estació de tren, i es dirigiran a la plaça Joan Alsina. Hi haurà tres parades, a la plaça Sant Jaume del barri del Poble Sec, a la plaça Joan Amat de Can Serra, i a la plaça Joan Alsina, del barri de l’Estalvi. A cada parada hi haurà patge reial, foguera i xocolata sense lactosa.

FIGARÓ

Els Reis arribaran a 2/4 de 6 de la tarda a la plaça Dolors Riera, on rebran els infants i les seves cartes.

LES FRANQUESES

Els Reigs arribaran en helicòpter a les 5 de la tarda a la plaça Joan Sanpera de Corró d’Avall. A 1/4 de 7 començarà el recorregut, i a les 7 hi haurà la recepció i l’entrega de cartes. A Bellavista arribarà també en helicòpter a 2/4 de 5 al parc del Mirador. A les 5 començarà el recorregut pels carrers de Bellavista, i a 2/4 de 7 hi haurà xocolatada, recepció i entrega de cartes als Reis a la plaça Major.

Els Reis recorreran els carrers de Llerona a partir de 2/4 de 7 de la tarda fins a la carpa del Consell del Poble de Llerona, on els infants podran entregar les seves cartes.

LA GARRIGA

La cavalcada començarà a les 5 a la rotonda del Molí de Can Terrers i farà un trajecte circular passant per la majoria de barris. La cavalcada no s’aturarà a la plaça de l’Església.

LA LLAGOSTA

Els Reis d’Orient arribaran a 2/4 de 6 de la tarda al carrer de l’Estació, i recorreran diferents carrers per arribar a les 7 de la tarda a la plaça Antoni Baqué, on els infants podran donar les seves cartes.

LLIÇÀ D’AMUNT

La Cavalcada començarà a les 6 de la tarda des de la Biblioteca Ca l’Oliveres i recorrerà els carrers Folch i Torres, Aliança i Anselm Clavé, fins a arribar a l’Ajuntament. Els Reis de no baixaran de les carrosses i es recomana als assistents que es distribueixin al llarg de tot el recorregut per evitar aglomeracions.

Un cop a l’Ajuntament, cap a 2/4 de 8, els Reis rebran l’Estel, la Clau i el Cor del municipi i, des del balcó de l’ajuntament, faran un pregó a tots els nens i nenes presents, que tot seguit podran gaudir d’un espectacle sorpresa.

LLIÇÀ DE VALL

La Cavalcada sortirà a 2/4 de 6 de la tarda des de l’Escola Els Vinyals i arribarà fins la plaça de la Vila, passant pels carrers Ebre, Montsià, Garrotxa, Cerdanya i avinguda Montserrat. A la plaça de la Vila pujaran al balcó acompanyats de les autoritats per saludar a tot el poble. Després, s’organitzaran cues per pujar a l’escenari a fer entrega de les cartes

LLINARS DEL VALLÈS

Els Reis d’Orient arribaran per l’avinguda Pau Casal a 2/4 de 6 de la tarda i pararan davant del Castell Nou. Allà pujaran al Castell i des del pati rebran els infants. No cal cita prèvia.

MARTORELLES

Sortida a les 4 de la tarda des de l’Ajuntament fins a Carrencà. Passarà per plaça Anselm Clavé, carrer Anselm Clavé, ronda Nord, Cadí, Montsant, Anselm Clavé, Sol, Mercè Rodoreda, Aurora, Can Sunyer, Girona, Aragó, Navarra, Mallorca, Lleida, Granada, Nou, Girona, Alzinar, avinguda d’en Piera, Can Molist, Dionís Girona, Montsec, plaça de la Sardana, Costa, avinguda d’en Piera, Primavera, Horta, Rec i Carrencà.

MOLLET DEL VALLÈS

Els Reis d’Orient arribaran a Mollet en tres. Ho faran a les 6 i 8 minuts de la tarda a l’estació de Mollet-Sant Fost. Des d’allà començarà la cavalcada, que passarà pel carrer Berenguer III, l’avinguda Llibertat, la plaça Major, l’avinguda Burgos, l’avinguda Jaume I i l’avinguda Antoni Gaudí.

MONTMELÓ

A les 6 de la tarda, els Reis passaran per diferents carrers del poble. No es pot seguir el recorregut, cal que tothom esperi que passin per davant de casa o bé al lloc més proper per veure’ls passar.

MONTSENY

Recepció reial dels Reis d’Orient a partir de les 6 de la tarda als jardins de l’Església.

PARETS DEL VALLÈS

A 2/4 de 6 de la tarda, sortida des de Can Vila. A les 6 de la tarda, arribada a la plaça Marcer. A les 7, arribada a la plaça de la Vila. La Cavalcada es podrà seguir a tvparets.cat i a l’emissora RAP107.

LA ROCA DEL VALLÈS

A Santa Agnès de Malanyanes, la cavalcada reial sortirà a les 5 de la tarda de la plaça de les Fontanelles per arribar a la l’Horta de la Rectoria, on estaran una estona.

A la Torreta, la Cavalcada sortirà a les 6 de la tarda des del carrer València en direcció a la plaça Valldoriolf, carrer Doctor Fleming, carrer Granada, Josep Torelló i arribada a l’escenari al pati de l’escola.

A la Roca començarà a les 6 des de la Benzinera Market Expréss-Can Rovira. El recorregut passarà per la carretera BV-5001, carrers Catalunya, Tenor Vinyes, Rambla Mestre Torrents, Anselm Clavé, de Dalt i Plaça de l’església. Arribada a l’horta del Rector a 2/4 de 7 de la tarda, escenari per donar les cartes als reis.

SANT ANTONI DE VILAMAJOR

Els Reis d’Orient rebran els infants al porxo de Can Sauleda de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. També hi hauran les bústies reials i els seus patges. No cal inscripció prèvia.

SANT CELONI

A les 5 de la tarda, arriba dels Reis a l’ajuntament. A 2/4 de 6 de la tarda, a l’Església Parroquial, Adoració al Nen Jesús. A les 6 de la tarda, a l’avinguda de la Pau, inici de la Cavalcada. Recorregut: avinguda de la Pau, carretera Vella, carrer Sant Martí, Passeig dels Esports, carrer Esteve Cardelús, aparcament 11 de setembre. Cap a les 7 de la tarda, a l’aparcament del Pavelló 11 de Setembre, entrega de cartes. Reserva d’entrades a www.santceloni.cat/entrades.

A la Batllòria, els Reis Mags d’Orient muntaran el seu campament màgic al pati de Can Bruguera a partir de les 6 de la tarda.

SANT ESTEVE

Sortida a les 6 de la tarda des de Santa Margarida fins a la plaça Joan Serra, on els infants podran entregar les cartes. Hi col·labora Circ Cric.

SANT FELIU DE CODINES

Arribada dels Reis d’Orient a 2/4 de 7 de la tarda a la rotonda, des d’on sortirà la cavalcada.

SANT PERE DE VILAMAJOR

Els Reis arribaran pel carrer Nou a les 6 de la tarda. Aniran a l’ajuntament, on es dirigiran a la mainada del municipi des del balcó. Tot seguit, es farà la recepció de les cartes a la plaça de l’Ajuntament. Els patges recolliran les cartes.

SANTA EULÀLIA

A 2/4 de 6 de la tarda, el seguici reial farà una passejada per tot el poble, amb les noves carrosses.

STA. MARIA DE MARTORELLES

Els Reis arribaran al Pavelló Poliesportiu a les 6 de la tarda. Es farà un espectacle amb foc, música i bombolles al Parc de la Torrenterao.

VALLROMANES

Arribada dels Reis d’Orient a 2/4 de 6 de la tarda al pessebre, a la plaça de Mas Morera. A 2/4 de 7 sortida de la Cavalcada des de la plaça Mas Morera fins al Casal passant per la Rambla, la plaça de l’Església, l’avinguda de Vilassar de Dalt i els carrers Llevant, Migdia i del Casal. A 2/4 de 8 del vespre, els Reis rebran els infants al Casal per recollir les seves cartes i peticions.

VILALBA SASSERRA

A les 6 de la tarda, els Reis Mags arribaran a Vilalba Sasserra des del bosc baixant pel camí de Can Gol. Pararan a la residència geriàtrica per visitar els avis, i passaran pels carrers de la Creu, carretera Vella, Girona, Carretera Vella i arribada a la plaça de la Vila, on recolliran les cartes dels infants.

LA PREGUNTA

Anirà a votar a les eleccions municipals del 28-M?

En aquesta enquesta han votat 1310 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't