Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Cruïlla de cultures culinàries a Sota el Camí Ral de Granollers

L’associació de veïns del barri ha creat una sèrie audiovisual de temàtica gastronòmica

La cuina com a aparador de totes aquelles cultures que conviuen en un mateix entorn. L’Associació de Veïns de Sota el Camí Ral, a Granollers, ha posat en marxa una sèrie audiovisual de temàtica gastronòmica amb l’objectiu de visibilitzar la diversitat cultural del barri.

Sota el títol de Cuina de barri, l’entitat publica cada setmana un vídeo on algun veí de Sota el Camí Ral presenta una recepta culinària del seu país d’origen.

“Som un barri divers i multicultural. L’objectiu del projecte és justament posar en valor aquesta diversitat i aquesta multiculturalitat. Presentar aquesta barreja de sensibilitats com una de les nostres grans riqueses, fomentar l’intercanvi d’experiències i enfortir la xarxa de relacions entre els nostres veïns”, explica la presidenta de l’associació, Antonia Hernández.

“Volem desfer aquells prejudicis que, de vegades, poden arribar a sorgir quan es parla de multiculturalitat. Hi ha gent que té por d’allò desconegut, i la millor manera de combatre aquesta por és justament donar a conèixer totes aquelles cultures que ens envolten perquè deixin de ser-nos desconegudes”, afegeix el realitzador dels vídeos, Ángel Soriano.

L’entitat penja un nou capítol de la sèrie cada dijous a les 10 del matí al seu canal de Youtube. Enregistrats a la seu de la pròpia associació, tots els vídeos oscil·len entre els 5 i els 10 minuts de durada. A hores d’ara, hi han participat veïns provinents de països com el Marroc o l’Argentina, que han cuinat plats com el cuscús de verdures o la milanesa a la napolitana.

“També hem après a cuinar plats més propers com les favetes a la catalana o els garbanzos del apurillo típics d’Almeria”, matisa Hernández.

De cara a les properes setmanes, els espectadors podran conèixer receptes típiques d’indrets com Sèrbia, Mali o l’Equador. “També tenim previstos més plats catalans i andalusos com el fricandó o les migas de farina. Tots els participants tenen via lliure per explicar allò que els vingui de gust. La idea és que, més enllà de la recepta que preparen, ens expliquin coses que ens permetin aprofundir una mica en la seva cultura i conèixer-la millor”, apunta la presidenta de l’entitat.

L’arrel de Cuina de barri és una jornada gastronòmica multicultural que l’Associació de Veïns de Sota el Camí Ral tenia previst celebrar el maig de l’any passat però es va haver de suspendre a causa de la pandèmia. “Davant la impossibilitat de reunir-nos de forma presencial, hem optat per no quedar-nos de braços plegats i continuar fent barri amb els recursos que ens ofereix la tecnologia”, conclou Hernández.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Cal recuperar l’ús de la mascareta en interiors?

En aquesta enquesta han votat 723 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.