Cuina amb regust ‘motard’

Fernando Martínez porta a Sant Celoni un restaurant de carretera que s’ha convertit en un referent per a ‘motards’

Fernando Martínez es va instal·lar a Catalunya fa 20 anys. Venia de l’Argentina, d’on es va endur la motxilla de motard i també de cuiner –encara que li agrada més estar darrere la barra que davant dels fogons–.

La traça per totes dues disciplines li va fer obrir, fa tres anys, el Mad Crow Grill, a Sant Celoni. Un restaurant de carretera que ja ha arrelat entre alguns moters que passen per la C-35 –on està ben enganxat al quilòmetre 58– i ha creat segell propi. “Mai a la meva vida se m’hauria acudit fer un restaurant”, explica ara Fernando Martínez.

Els últims anys, abans de muntar el restaurant, Martínez havia deixat la feina de fuster –que havia heretat de la família– per muntar un taller de motos. Aquests vehicles són la seva passió de tota la vida. Té comptats els quilòmetres que ha fet –uns 350.000– i és fundador, també, d’un grup de motards.

Amb els anys, però, el taller es va anar menjant la seva passió. Va decidir vendre’l abans no se’n cansés i aviat va transformar la seva passió per la moto amb la fal·lera d’obrir un restaurant de carretera pensat per a perfils com el seu. “Hi ha molt pocs restaurants de carretera d’estil moter.” Va començar a buscar locals fins que en va trobar un a Sant Celoni que complia les condicions que s’havia marcat: ser a primera línia de carretera i tenir pàrquing.

El Mad Crow va obrir el juny del 2019 i aviat va començar atreure moters que anaven a fer turisme al Montseny i d’altres que caçaven el restaurant mentre feien camí cap a Girona. Martínez es va passar els primers mesos intentant consolidar el local, però va arribar la pandèmia i s’ho va carregar tot.

Malgrat avançar a batzegades, ara el responsable del restaurant ha aconseguit mantenir una clientela pròpia, molts d’ells moters –sobretot als caps de setmana–, però també usuaris habituals de la carretera o que passen pel costat i necessiten aturar-se a menjar. Dins el sector moter, això sí, el restaurant és conegut arreu del territori.

L’estil del restaurant és propi per la decoració rústica i els aires motard i rockabilly. El Mad Crow ha creat segell quan ha organitzat mercats de compra-venda de motos i també pel seu menjar d’estil americà.

“Més enllà del fast food de les grans cadenes, gairebé no hi ha cuina americana a Catalunya. Els nostres plats estrella són les costelles de porc fumades i l’hamburguesa de pulled pork.”

La clientela, sobretot, la té pel cap de setmana, quan els moters fan llargs recorreguts per les carreteres del país. La resta de dies hi acostuma a anar un altre tipus de client: sovint, persones que estan de pas o treballen a prop. “Faig un 70% menys de menús diaris que abans. L’obertura del peatge fa que, de vegades, entre setmana, a penes vegi gent passar per la carretera.”

Un local amb història

Malgrat que Fernando Martínez duu ara l’espai, la propietat del local continua sent de la família que va aixecar el primer restaurant que s’hi va instal·lar ara fa 50 anys. Secundino Soley i la seva dona, Isabel, hi van posar un restaurant de marisc, el primer d’aquest estil a la zona del Montseny. “Va ser tota una revolució. Ara tots els restaurants, poc o molt, et poden posar peix, però llavors només ho feia el nostre”, explica el seu fill, també Secundino Soley.

El restaurant –de nom Soley– va ser uns 15 anys a les ordres dels seus pares. “La meva mare era molt bona cuinera i la gent demanava molt la sarsuela i la paella que feia.” Des de llavors el restaurant ha anat passant per diferents mans i diferents noms –Moga i Ca la Natàlia– fins que finalment Fernando Martínez n’hi va dir Mad Crow.

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 95 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't