El Cardoterror viatja arreu del món amb 17 pel·lícules

El Festival de Cinema de Cardedeu es fa a l’Esbarjo fins dimarts

Cardoterror, el Festival de Cinema de Cardedeu, celebra la 17a edició amb quatre dies de projeccions –un més que en les edicions anteriors– amb 17 pel·lícules, exposicions, un mercat del terror i sorpreses al carrer, des d’aquest divendres fins a l’1 de novembre al Cinema Esbarjo. Per celebrar aquesta edició, els organitzadors han decidit muntar un viatge arreu del món, “en una gira mundial” en què han volgut portar pel·lícules de gènere “de tot el globus, més conegudes o no, però sempre interessants per algun motiu”.

L’organització ha fet una selecció de pel·lícules en què posen en relleu produccions de qualitat i de què són fidels seguidors, amb les quals volen corroborar que “a totes les latituds es fa bon cinema de terror”. Així, dins les projeccions del festival s’hi poden trobar produccions d’Àsia (‘Encontré al diablo’, ‘I am a Hero’, ‘La mujer del infierno’), d’Europa (‘La máscara del demonio’, ‘La horda’, ‘The Innocents’); d’Amèrica (‘Cronos’, ‘Spookies’, ‘Bitelchús’), Austràlia (‘Triangle’) i Rússia (‘El Viyi’).

El festival continua amb les seccions habituals, on tenen cabuda els infants i el jovent, com les sessions infantils i les sessions familiars amb la col·laboració del Fascurt, o les presentacions de còmics i documentals. Els Premis Finestra, organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Marc de Vilalba, és un concurs de tràilers de llibres que enguany arriba a la cinquena edició. Els guanyadors se sabran aquest divendres a les 6 de la tarda.

Dins el Festival també s’entregaran els Premis TAC, que cada any reconeixen els millors curtmetratges de terror i fantàstics de producció catalana. D’altra banda, el Premi Audrey 2022 a Pablo Rosso s’entregarà diumenge a les 5 de la tarda abans de la projecció de REC. Rosso és el director de fotografia de gènere més destacat de l’Estat espanyol, tot i que confessa no ser gaire seguidor del terror. El 1999 va fer el salt al cinema amb el curt Abuelitos de Paco Plaza, i va passar a ser el seu director de fotografia habitual, i també de Jaume Balagueró o Álex de la Iglesia. La pel·lícula ‘REC’ (2007) va marcar un punt d’inflexió a la seva carrera i és, probablement, el títol més important de la seva trajectòria, que compta amb una filmografia especial.

Altres activitats són la gravació del podcast ‘Marea nocturna’ i el Mercat de Cinema. Dissabte al vespre hi haurà una de les sessions especials Sitges amb la projecció de la pel·lícula ‘The Lair’ (Regne Unit, 2022). L’altra serà diumenge al vespre amb la pel·lícula ‘Project Wolf Hunting’ (Corea del Sud, 2022).

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't