El concurs de colles de la festa major de Sant Celoni retorna amb més proves

Les colles dels Senys i dels Negres s’han renovat després del parèntesi forçat per la pandèmia

Sant Celoni tornarà a tenir una festa major com les d’abans del 29 d’agost al 5 de setembre. Queden poques setmanes i l’Ajuntament ja s’ha afanyat a explicar-ne els primers detalls.

Dimarts van presentar-ne el programa als jardins de la Rectoria Vella en un acte conjunt amb l’alcalde, Raül Garcia, representants de les dues colles –els Senys i els Negres– i la Senyoreta Muntanyetes, que repetirà com a mestra de cerimònies del concurs de colles, el Corremonts, que aquest any retorna, engreixat amb més proves, després d’un parèntesi per la covid.

Com a principals novetats, Sant Celoni estrenarà una baixada de carros i també s’afegiran les proves del Xuta fort –consistent a enclastar la pilota dins una porteria– i un torneig de Bàsquet 3×3.

En canvi, la Rucada desapareixerà i la gimcana del Correxarrups es canviarà pel Correnit, que consistirà en el mateix tipus de prova però sense beure alcohol. De la mateixa manera, aquest any s’allargarà quatre dies la donació de sang. Es mantindran, això sí, altres competicions habituals com el Correxutxes, l’Estirada de corda, el Matí Boig, la Marxa de les ermites, les Bicicletes al carrer i la icònica Sardana puntuable a la plaça de l’Església.

“Després de dos anys, aquesta vegada recuperem la festa major en majúscules. Ens fa molta il·lusió i en tenim moltes ganes. Posem l’accent en què la festa tingui una sèrie de valors, com la identitat de poble i fomentar la cohesió de la vila. Volem que sigui una festa cada vegada més sostenible”, va explicar l’alcalde, Raül Garcia, que també va insistir en millores en la mobilitat i en evitar agressions. Alguns dels principals espais de la festa major seran la plaça de la Vila –de la qual s’estrenarà la renovació–, l’aparcament de la Forestal –on hi haurà la fira– i el pàrquing del pavelló municipal, on s’instal·larà, després de dos anys d’aturada, l’espai Barraques.

L’Ajuntament també instal·larà un aparcament al pati de la Salle.
Amb totes aquestes qüestions sobre la taula, la festa major torna més viva que mai i amb les colles renovades. Durant la presentació, un representant dels Senys, Bernat Pons, i un altre dels Negres, Anna Campdepadrós, van parlar de les novetats en els seus respectius grups. Estrenaran nous dissenys en el marxandatge i organitzaran un concert conjunt –al darrere de l’Església– amb Miquel del Roig i Telatocu.

La festa és especialment rellevant per als Senys que, després d’un grapat d’anys, han reimpulsat la colla i han creat un nou grup de persones –sobretot, joves– al seu voltant. “Ens fa molta il·lusió començar a semblar una colla. Tenim gent i tenim idees”, va explicar Bernat Pons. Com és habitual, els Senys engalanaran la plaça U d’Octubre i els Negres, el carrer Sant Pere.

Una cançó sobre Sant Celoni

Un dels principals canvis de la festa d’enguany serà l’avançament del pregó. Si normalment es feia el divendres previ als dies de més activitat, aquesta vegada passa al primer dia, dilluns 29. El pregó guarda una sorpresa: l’estrena d’una cançó per a Sant Celoni, sobre la qual l’Ajuntament vol reservar detalls. “Serà un pregó col·lectiu: hi haurà l’Escola Contrajazz de dansa, un parell de grups de música i jo”, va explicar la Muntanyetes.

La música, com és habitual, serà un dels grans reclams de la festa. Bona part dels concerts es concentraran l’espai Barraques, on confluiran grups locals –com ara Barmanolo– amb caps de cartell de la talla de Doctor Prats, El Pony Pisador i Pupil·les. També hi haurà espai per als més petits –amb un concert de Dàmaris Gelabert– i grups de versions com K’shmir o Di-versiones.

La imatge de la festa major ja es pot veure i és obra de l’artista local Lluís Molina. Al cartell, s’hi veuen elements icònics del poble, com el Montseny i el Montnegre, els gegants o edificis emblemàtics.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 125 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't