Una intervenció d’Art de la terra -o land art, en anglès- ha fet aparèixer aquest dissabte el Drac de la Serreta, a Cardedeu. Ha estat en un espai de 4.000 metres quadrats on la sega de l’herba que s’havia deixat créixer durant els darrers tres mesos ha permès l’aparició d’aquesta figura d’art efímer.
El projecte es va mantenir en secret fins dissabte. Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient es va fer una crida a la ciutadania que hi van anar sense saber massa què es trobarien.
El drac fa 125 metres de llarg i 25 d’ample i ha estat desenvolupat pel paisatgista Eliseu Guilllamon amb el suport de l’Associació de Veïns del Poble Sec, l’Ajuntament de Cardedeu i els operaris de Viver de Bell-lloc.
El drac recupera la màgia del vell drac de fusta que hi havia en aquest mateix espai. Està pensat perquè les persones hi interactuïn passejant per l’interior o pels voltants.
Estratègia ambiental
A la vegada, l’acció també té una funció ambiental perquè la sega dels prats urbans de manera diferenciada és una estratègia de gestió dels espais naturals urbans per incrementar la biodiversitat. A la vegada, es fa més resilients a factors externs relacionats amb la climatologia o l’acció humana.
{{ comment.text }}