Roca Umbert, escenari del festival, també obrirà les portes als matins als alumnes d’aquells centres educatius que demanin visitar les exposicions en horari lectiu. Fins ara ja han visitat el festival diversos grups d’alumnes de secundària dels instituts vallesans. “El festival ha arrelat a la comarca gràcies a aquest projecte educatiu”, explica Laia Casanova, membre de l’equip directiu del festival. L’objectiu d’aquest projecte pedagògic, que ha estat molt ben rebut pels centres, ha estat dotar els alumnes d’eines per aprendre a mirar les imatges i descodificar el llenguatge visual de manera crítica.
“L’arrelament al territori i els vincles amb el teixit cultural de la ciutat seran les prioritats de la pròxima edició, que demanaria una mica més de temps per poder exhibir les exposicions més enllà dels quatre dies que han estat a l’abast del públic aquest any”, afegeix l’artista Albert Gusi, director de Grisart, escola de Fotografia, l’entitat que amb Roca Umbert promou el Panoràmic, que també ha tingut la col·laboració de l’Ajuntament de Granollers, la Fundació Lluís Coromina, VOTV, la Diputació de Barcelona i el departament de Cultura de la Generalitat.
Aquesta edició del festival, que explora la relació entre el cinema i la fotografia, ha tingut una assistència d’un miler de persones. Hi han participat artistes i comissaris com Pilar Rosado, Simon Menner, Fèlix Pérez-Hita, cabosanroque, Marcelo Brodscky, Jordi Borràs, Joan Pallé, Chaco, Arnau Blanch, Lucía Jaló, Manel Delgado o Juan Barja, entre altres.
{{ comment.text }}