Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

El forn El Racó de Granollers, premiat per la millor mona de brioix

S’ha fet el primer certamen de la Millor Mona de Pasqua de Catalunya

La mona de Pasqua que fa cada any el Forn i Pastisseria El Racó de Granollers va ser premiada aquest dimarts com a Millor Mona Tradicional de Brioix del país. Les dues gerents de l’establiment, les germanes Roser i Úrsula Quesada, van rebre el guardó aquest dimarts a la primera gala del concurs La Millor Mona de Pasqua de Catalunya, un certamen de recent creació convocat per l’agència Sr y Sra Cake i celebrada al Mercat de Sant Antoni de Barcelona.

“És un premi que no ens esperàvem i que ens fa molt contents. Ens vam presentar al concurs perquè ens va semblar que era una bona iniciativa de suport al sector de la pastisseria tradicional en un moment que està essent força complicat per a tothom, però no hauríem dit mai que podríem ser els millors de Catalunya. Estem molt il·lusionats”, afirmava Roser Quesada en declaracions a EL 9 NOU.

Des que la família Quesada va assumir la direcció d’El Racó l’any 1977, cada any ha fet la seva pròpia mona de Pasqua amb forma de tortell de brioix elaborat amb massa mare, i amb un ou dur al centre, seguint una tradició molt arrelada al sud de Catalunya i al País Valencià.

També hi ha padrins que opten per posar-hi tants ous com anys tinguin els seus fillols. “Vam decidir fer la mona tal com ens n’havien ensenyat els nostres avis, i sempre han tingut molt d’èxit”, destaca l’actual gerent de l’establiment, segona generació de la nissaga familiar.

La mona guanyadora s’ha exposat aquesta mateixa setmana al Mercat de Sant Antoni. “És un producte que s’ha de menjar el mateix dia, si no ja no és tan bo. Però qui la vulgui tastar podrà fer-ho a partir de la setmana vinent. Cada any les comencem a fer quan falten pocs dies per Setmana Santa, i enguany no serà diferent”, apunta Quesada.

La pastissera també afronta amb optimisme la campanya de Pasqua. “Vivim temps difícils, però les tradicions no es perden. Els fillols tenen ganes de menjar la mona, i els padrins, de regalar-los-la. És cert que aquests dies la gent mira més la butxaca per l’augment dels preus, però de la mateixa manera que nosaltres fem l’esforç de no apujar els preus de les mones, estem segurs que el públic també farà l’esforç de fer-nos costat. Al capdavall, els productes de pastisseria serveixen per donar felicitat, que és justament allò que ens ha mancat a tots durant els darrers temps.”

A banda de premiar la Millor Mona Tradicional de Brioix, el concurs La Millor Mona de Pàsqua de Catalunya també havia convocat el guardó a la Millor Mona d’Ou de Xocolata, que va quedar desert. Una decisió que l’organització atribueix a “la intenció de millorar encara més la tècnica dels participants de cara a l’any vinent”. Tot i això, sí que es van premiar tres propostes elegides prèviament per votació popular, les d’Efímera Chocolates de Sant Cugat, Pastisseria Bonastre de Barcelona i Pastisseria Catot de Monistrol de Calders.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Està d’acord que el govern central incrementi el pressupost de Defensa?

En aquesta enquesta han votat 110 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.