El Museu obre l’exposició “Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve”

El Museu de Granollers inaugura aquest divendres l’exposició “Retorn a Granollers del retaule gòtic de sant Esteve”, que porta per primer cop a la ciutat la major part de les taules que s’han conservat d’aquest retaule del grup Vergós.

La mostra presenta 10 de les 13 taules que es conserven al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Només ara fa 20 anys se’n van poder veure 3, també cedides pel MNAC, a l’exposició “Entra a l’església gòtica de Granollers”. Aquesta nova exposició, a més d’oferir la possibilitat de contemplar una de les joies del gòtic català, també es donar a conèixer com era la ciutat a principis del segle XX, quan Granollers era una vila en creixement i en plena transformació, i que va rebre el títol de ciutat el 1922. A la mostra es poden veure més de 100 fotografies de l’època i altres documents originals cedits per arxius de tot el país. Aquest era el context, el 1917, quan es va vendre el retaule de Sant Esteve a la Junta de Museu de Barcelona, per poder finançar el pavelló central de l’edifici històric de l’Asil Hospital.

Per produir aquesta mostra, des del Museu de Granollers, liderat per la seva coordinadora Glòria Fusté, s’ha configurat un equip extern amb el comissariat de Jordi Planas, historiador i professor titular d’història de la Universitat de Barcelona; amb la recerca documental de Cinta Cantarell; amb el disseny de Lluís Llach i amb el suport tècnic de Teresa Sorribas. També s’ha tingut l’assessorament tècnic en conservació preventiva dels professionals Eva González i Jens Kauth, de l’empresa Artcare; de l’empresa Croquis, i el transport de l’empresa especialitzada SIT.

La mostra es complementa amb un catàleg amb els continguts de l’exposició i tres textos sobre les transformacions de Granollers a començaments del segle XX, sobre el procés de venda del retaule i sobre l’estudi del propi retaule.

LA PREGUNTA

Veu bé l’avançament electoral a Catalunya?

En aquesta enquesta han votat 875 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't