Opera aperta, Festival d’art i paraula de Granollers, celebrarà la segona edició del 10 al 13 de juny amb el tema “Retrat, mirada persona” i la participació de diferents artistes i especialistes en pensament contemporani a través de diàlegs, lliçons magistrals i tertúlies. Organitzat pel Museu de Granollers i amb la implicació de diferents entitats de la ciutat, el festival té com a punt de partida un retrat de dona pintat per Antoni Caba al segle XIX, ‘Retrat de la senyoreta Dulce’. i que forma part del fons de l’equipament museístic. A partir d’aquest oli es convida a reflexionar sobre els límits i l’abast del concepte ‘persona’.
La peça serà reinterpretada per la fotògrafa Lurdes R. Basolí, de Granollers, en un acte que es farà al Museu de Granollers el primer dia del Festival després de la xerrada d’obertura que farà Lluïsa Faxedas, “La mirada pintada (per Antoni Caba), i que abarà amb la intervenció musical del Cor Plèiade de Granollers.
Divendres tindran lloc dues lliçons magistrals, a càrrec de Xevier Antich i Fina Birulés, a més del taller de l’alumnat de l’Institut Celestí Bellera i la tertúlia filosòfica nocturna amb Mariano Fernández, Fèlix Rabal i Ruth Vilar. Dissabte i diumenge es faran diferents diàlegs amb protagonistes com Mercè Boada, Daniel Gamper, Oriol Ponsatí-Murlà o Ferran Sáez, a més d’una acció escènica d’Arsènic i la projecció d’una pel·lícula al Cinema Edison.
Precisament, la sala granollerina s’ha afegit enguany al festival, juntament amb les biblioteques i llibreries de la ciutat, sumant-se a altres col·lectius com la Universitat Popular de Granollers, Arsènic o els alumnes del Bellera.
Totes les activitats són gratuïtes es fan en un mateix espai, el Museu de Granollers, excepte la projecció del documental. A més, totes les conferències i diàlegs es podran seguir via streaming a través del canal You Tube i de les xarxes socials del Museu.
La primera edició del festival Opera aperta es va celebrar finalment el setembre passat després que se suspengués a la primavera a causa de la pandèmia. El punt de partida va ser el cap de Bacus, que va servir per reflexionar sobre la vida. En els quatres dies, 326 persones van assistir a les diferents sessions, 161 persones van visitar les exposicions i es van acumular 2.074 visualitzacions al You Tube, xifra que es va duplicar sis mesos després.
{{ comment.text }}