Aquest estiu es van inventar un gelat i ara per Nadal la Pastisseria Rodellas i l’empresa cervesera Birrum –totes dues de Sant Celoni– han posat a la venda el seu primer torró de cervesa. Una idea fruit de la col·laboració entre el mestre xocolater Marc Rodellas i els dos fundadors de Birrum, Jordi Pastells i Jordi Escriche.
Fa setmanes que ja era un secret a veus entre diversos veïns del municipi i ara l’èxit ha estat tal, que Marc Rodellas, que és qui ha fet els equilibris entre pastisseria i cervesa, ja té marcat a l’agenda fer una fornada més d’aquest nou torró. “Aviat ens en quedarem sense. S’està venent molt bé”, explica Marc Rodellas.
El torró de cervesa és a la venda a tres punts de Sant Celoni: a la Pastisseria Rodellas, al celler El Bocamoll i a El Cafetó. La seva forma és cilíndrica, amb una base plana, i està recobert de xocolata blanca. “És un nou prototip de torró”, diu el pastisser.
El producte està disponible en dues versions, una per a cadascuna de les cerveses que té Birrum al mercat: la Superbia i l’Avaritia. La primera està farcida de xocolata amb llet i la segona, de xocolata blanca. Totes dues, però, tenen un denominador comú: la barreja de mantega, sucre i cervesa a l’interior, i un ratllat de llúpol que li dona un toc d’amargor. “He hagut de substituir la nata per una recepta de cervesa i buscar equilibris”, explica Marc Rodellas. En la primera versió, un líquid espès fet de cervesa regalimava des de l’interior, però el pastisser admet que ha hagut de prescindir d’aquest aspecte.
Per Jordi Pastells, de Birrum, aquest nou producte és un pas més en la col·laboració entre aquesta empresa fabricant de cerveses artesanes i la Pastisseria Rodellas. “El torró de cervesa fa marca, perquè és de Sant Celoni. Volem que la gent del poble doni suport a aquest tipus d’iniciatives”, diu Jordi Pastells, i afegeix que part dels clients de Birrum també són de Rodellas, i viceversa.
El torró de cervesa combina els gustos dolços i els amargants. Segons Jordi Pastells, aquest és un dels punts forts del producte. Un torró que és difícil de crear, segons Rodellas, perquè es tracta d’un producte inusual en el mercat. “He vist que hi ha hagut alguna iniciativa de torró de cervesa a Catalunya, però mai amb artesana. La recepta és completament meva, perquè fins ara no sabia que hi hagués existit un producte semblant”, diu el pastisser.
Un altre torró excepcional
L’experimentació és el leit motiv a l’obrador que té Marc Rodellas a Sant Celoni. Aquest Nadal també ha posat a la venda el Torró Elèctric. Un producte de forma cilíndrica, amb base plana, recobert de xocolata blanca, amb la característica que està farcit del gust de la flor de Sichuan, coneguda com a “flor elèctrica”, originària del Brasil. El torró és fruit del treball de Rodellas, que vol mantenir, de moment, la fórmula en secret. “És un torró que es dissol a la boca i després fa venir un formigueig. És molt fresc.”
{{ comment.text }}