Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Ramon Forns, de Granollers, té 33 anys i és fotògraf de professió però es convertirà en xef per un dia. Aquesta setmana s’escau Dijous Gras i, com mana la tradició, Forns mostrarà, pas a pas, la recepta d’una suculenta truita als espectadors que es connectin a les xarxes socials de Granollers Cultura, SomCarnaval i el canal de Youtube de l’Ajuntament.

Tot i que no és cuiner, Ramon Forns trepitjarà terreny conegut perquè ja ha fet diversos vídeos tutorials a través del seu compte d’Instagram, @ramonforns.

El fotògraf granollerí va titular aquesta sèrie de vídeos Pregunta-li al Ramon i en cada un explicava als seus seguidors (o ramonívers) com fer diverses coses: pelar un ou dur, pelar un mango sense empastifar-se els dits, trucs per recordar on hem aparcat el cotxe o com fer a casa la Botifarra al forat (entrepà que s’elabora i es menja al carrer per festa major), entre d’altres.

“Per Nadal l’Ajuntament va muntar vídeos tutorials del taller de fanalets i el de picarols i van tenir molt bona resposta de públic. Ara han volgut repetir la fórmula i imagino que, com que em coneixen [Forns va ser cap de la colla dels Blancs durant uns anys] i sabien això dels vídeos que havia fet, em van fer la proposta”, explica.

En el vídeo, Ramon Forns elabora des del principi una truita de mongetes del ganxet amb botifarra negra. “Em van deixar triar la recepta i vaig estar unes setmanes fent proves per decidir-me. Finalment em vaig decantar per una truita de mongetes del ganxet saltejades amb cansalada i botifarra negra”, diu, i puntualitza que és un producte de quilòmetre zero. “Les mongetes i els ous són de Palou i la cansalada i la botifarra també són de la comarca.” En la seva versió de la truita, Ramon Forns disposa les rodanxes de botifarra a la part superior de la truita perquè quedin incrustades i serveixin de decoració.

Rodatge a Palou

El vídeo es va gravar a la cuina del centre cívic de Palou, que té forma d’illa per fer-hi cursos i deixava espai per col·locar les càmeres i gravar des de davant dels fogons. El rodatge es va fer a temps real amb tres càmeres i durant tota l’elaboració Forns anava comentant i explicant el que feia. Al final, l’experiència l’ha deixat molt satisfet. “Va ser molt xulo, m’ho vaig passar molt bé. M’agrada molt contribuir a les festes populars i fins ara al Carnaval hi havia pogut fer poca cosa. Estic content d’haver tingut l’oportunitat de participar-hi d’una forma més activa”, conclou.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Si a la seva empresa es fa sopar de Nadal hi assistirà?

En aquesta enquesta han votat 61 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.