Els artistes Zoer&Velvet estan enllestint aquesta setmana una intervenció artística en una paret mitgera de 35 metres d’alçada d’un bloc d’habitatges situat a la cruïlla dels carrer Maria Aurèlia Capmany i Pallars, al barri de Can Bassa, a Granollers. L’acció, que forma part del projecte Murs que parlen, s’ha presentat aquest dilluns a la tarda en un acte amb els artistes, representants de l’Ajuntament i dels centres educatius i veïns del barri.
La intervenció s’ha fixat amb la participació de diversos col·lectius del barri. Per exemple, la visita que els artistes van fer als alumnes de cinquè de l’escola Mestres Montaña, la visita guiada al barri a càrrec d’alumnes de francès de l’institut Celestí Bellera, la participació a la castanyada del centre cívic, el workshop amb alumnes del batxillerat artístic del mateix institut i altres contactes que han tingut amb els veïns al llarg de la seva estada al barri.
La intervenció es fa amb el patrocini de l’Hotel Granollers i de l’empresa Oller Pintures. També de l’Associació de Veïns de Can Bassa i de la comunitat de propietaris de l’edifici on s’actua que ho ha acceptat.
Dues parts en diàleg
La idea final que s’està pintant a la paret de l’edifici d’habitatges és fruït d’un procés de selecció de més de 20 esbossos. S’estructura en tres parts: el pati de llums central i les dues parets situades a cada costat.
A la banda esquerra, s’hi pinten objectes quotidians que serveixen per fer soroll com unes baquetes apilades extretes d’una fotografia de l’aula de música de l’escola Mestres Montaña o d’una caixa d’instruments musicals. Transmeten el dinamisme i l’alegria del barri però també el seu tarannà amigable i reivindicatiu.
A la banda dreta, es pinta una reproducció d’una fotografia que Zoer&Velvet van fer durant una visita a la fàbrica de ceràmica Cumella. Aquí les formes són més rectes i simples i busquen el contrast amb la banda oposada del mur.
Enmig, el pati de llum juga un paper important. Tot i que no s’hi pintarà res, s’integra en la composició “com a element de cohesió del conjunt” i aportarà una part dinàmica “canviant de l’ora”.
El resultat final es podrà veure ja aquest divendres. A partir de les 5 de la tarda, es farà una festa per inaugurar la intervenció. A 2/4 de 5 de la tarda, els alumnes de l’escola Mestres Montaña faran una cercavila pel barri que acabarà a l’edifici pintat.
Des de 2014
Aquesta és la quarta intervenció del projecte Murs que parlen que es va posar en marxa l’any 2014 amb l’acció de l’artista Aryz, de Cardedeu, en una paret mitgera d’un bloc d’habitatges del carrer Roger de Flor. Després, van venir dos projectes més. El de Pau Farell, de Granollers, als renovats jardins de Can Guitart, al barri Ponent. I, finalment, el de Sixe Paredes, al carrer Roger de Flor, al costat de l’escola Ferrer i Guardia.
{{ comment.text }}