Els Castellers del Baix Montseny entren a la coordinadora de colles

El bateig oficial es farà el dia 15 d’octubre a Santa Maria de Palautordera

La Colla Castellera del Baix Montseny ja és oficialment colla en formació després d’haver estat admesa, oficialment, el 24 d’abril, com a membre de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya. A partir d’ara, l’entitat entra en un període d’un mínim de tres anys per esdevenir colla de ple dret.

Durant aquest període, les dues colles padrines, que són els Castellers del Riberal, de la Catalunya Nord, i els Castellers de Mollet, els donaran suport i faran un seguiment de la seva evolució. En aquest temps, la colla haurà d’aconseguir un increment de la seva massa social i, a més, una millora tècnica. Les colles padrines els assessoraran, aniran als assajos i faran un informe sobre els seus avenços. En funció d’aquests informes, l’entitat serà acceptada com a colla de ple dret.

La copresidència de la colla l’ocupen Joana Roca i Mariona Graupera, mentre que Nil Miró exerceix de cap de colla. Miró explica que el bateig oficial de la colla està previst per al dia 15 d’octubre a Santa Maria de Palautordera, amb l’acompanyament de les dues colles padrines. En aquesta diada, la Colla Castellera del Baix Montseny haurà de fer una actuació completa, és a dir, un mínim de pilars de 4 i tres castells de 6 diferents.

Fins al moment del bateig oficial, la colla portarà la camisa de color blanc i, aquell dia, estrenarà oficialment la seva camisa, que serà de color blau turquesa fosc. Nil Miró explica que s’ha escollit prenent com a referència els colors de la muntanya i del riu Tordera.

Abans del bateig oficial, la nova colla té un calendari d’actuacions previst. El dia 11 de juny assistiran a la Diada de les Colles en Formació, que es farà a Vacarisses (el Vallès Occidental) i el dia 18 de juny a la trobada de Colles del Vallès Oriental, a Parets, en què participaran les colles de Granollers, Mollet, Parets i Caldes.

La Colla Castellera del Baix Montseny, va néixer l’any 2019, però la covid va frenar-ne l’evolució. La formen més de mig centenar de persones de totes les edats i procedents de diversos municipis. Els assajos es fan els dimarts i els divendres de 2/4 de 8 de la tarda a 10 de la nit a la Sax Sala de Sant Celoni. Anteriorment, havien assajat a la Batllòria.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 474 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't