ForadCamp, la Mostra de Cinema amb la Natura, celebra aquest cap de setmana la 10a edició amb la recuperació de la seva secció competitiva internacional amb 12 curtmetratges de no-ficció després que l’any passat s’anul·lés per la crisi de la Civid-19. També ha programat activitats per al públic familiar, com un llargmetratge per al ForadCamp Kids i una excursió guiada per la natura.
Les 12 peces que es projectaran han estat seleccionades amb molta cura, i són un exemple de cinema personal, independent, fet amb esperit innovador, crític i reflexiu amb la relació que mantenen amb la naturalesa. Un bosc alemany, el desert d’Omar o un municipi de l’Àrtic polar són tres dels 12 escenaris que converteixen la natura en preguntes i en propostes cinematogràfiques fascinants procedents de França, Alemanya, Noruega, Dinamarca, Bèlgica, Espanya, Iran i el Perú. Títols multipremiats com ‘Mars, Oman’ o ‘Riafn0 competeixen amb ‘400 paires de bottes’, ‘Fugledrengen (Bird Boy’), ‘Waldstück (A piece of forest’) i ‘Shadegan.
El jurat d’aquesta secció oficial atorgarà el premi al Millor Documental, guardonat amb el trofeu ForadCamp 300 euros. A més, els curtmetratges també opten al premi Festhome de Distribució (bonus d’ajuda a la distribució del projecte dins de la mateixa plataforma), la Menció Associació Cultural de Granollers i el Premi del Públic, atorgat per persones assistents, les quals, amb el seu vot, participaran en un sorteig d’una estada de cap de setmana a la masia de Can Plans, patrocinadora de la mostra.
El festival projectarà també’ Une anné polaire (Professor a Groenlàndia’), de Samuel Collardey, un llargmetratge estrenat el 2018 i seleccionat al Festival de Sundance.
A més, es farà la tradicional passejada per la natura guiada per Aprèn i el FoardCamp Lounge, un espai de conversa amb els equips dels curts presents a la mostra.
La Mostra de Cinema ForadCamp va néixer fa 10 anys com a complement de la fira comarcal “Una finestra al món” i va començar amb la convocatòria d’obres de ficció, no-ficció i experimentals. Des d’un primer moment, però, ja va néixer fixada en el curtmetratge amb una aposta clara per la narrativa arriscada i un compromís ferm amb el cinema i la natura. A partir de l’any següent, la crida es va focalitzar en la no-ficció i, a partir de la cinquena edició, la programació va incloure un llargmetratge documental com a element estable del festival. En aquesta 10 anys ha duplicat la seva durada i ha consolidat diverses activitats.
{{ comment.text }}