ForadCamp recupera la secció competitiva internacional

La Mostra de Cinema amb la Natura de Figaró celebra 10 anys aquest cap de setmana

ForadCamp, la Mostra de Cinema amb la Natura, celebra aquest cap de setmana la 10a edició amb la recuperació de la seva secció competitiva internacional amb 12 curtmetratges de no-ficció després que l’any passat s’anul·lés per la crisi de la Civid-19. També ha programat activitats per al públic familiar, com un llargmetratge per al ForadCamp Kids i una excursió guiada per la natura.

Les 12 peces que es projectaran han estat seleccionades amb molta cura, i són un exemple de cinema personal, independent, fet amb esperit innovador, crític i reflexiu amb la relació que mantenen amb la naturalesa. Un bosc alemany, el desert d’Omar o un municipi de l’Àrtic polar són tres dels 12 escenaris que converteixen la natura en preguntes i en propostes cinematogràfiques fascinants procedents de França, Alemanya, Noruega, Dinamarca, Bèlgica, Espanya, Iran i el Perú. Títols multipremiats com ‘Mars, Oman’ o ‘Riafn0 competeixen amb ‘400 paires de bottes’, ‘Fugledrengen (Bird Boy’), ‘Waldstück (A piece of forest’) i ‘Shadegan.

El jurat d’aquesta secció oficial atorgarà el premi al Millor Documental, guardonat amb el trofeu ForadCamp 300 euros. A més, els curtmetratges també opten al premi Festhome de Distribució (bonus d’ajuda a la distribució del projecte dins de la mateixa plataforma), la Menció Associació Cultural de Granollers i el Premi del Públic, atorgat per persones assistents, les quals, amb el seu vot, participaran en un sorteig d’una estada de cap de setmana a la masia de Can Plans, patrocinadora de la mostra.
El festival projectarà també’ Une anné polaire (Professor a Groenlàndia’), de Samuel Collardey, un llargmetratge estrenat el 2018 i seleccionat al Festival de Sundance.

A més, es farà la tradicional passejada per la natura guiada per Aprèn i el FoardCamp Lounge, un espai de conversa amb els equips dels curts presents a la mostra.

La Mostra de Cinema ForadCamp va néixer fa 10 anys com a complement de la fira comarcal “Una finestra al món” i va començar amb la convocatòria d’obres de ficció, no-ficció i experimentals. Des d’un primer moment, però, ja va néixer fixada en el curtmetratge amb una aposta clara per la narrativa arriscada i un compromís ferm amb el cinema i la natura. A partir de l’any següent, la crida es va focalitzar en la no-ficció i, a partir de la cinquena edició, la programació va incloure un llargmetratge documental com a element estable del festival. En aquesta 10 anys ha duplicat la seva durada i ha consolidat diverses activitats.

LA PREGUNTA

Aquest any 2025 serà millor que el 2024?

En aquesta enquesta han votat 57 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't