Granollers començarà la celebració de Sant Jordi a les 11 del matí, sota el lema “Per l’abril, lletres als balcons mil”, amb el taller infantil La rosa i el drac, a càrrec de la il·lustradora Elena Frauca, a les xarxes socials de @granollerscultura, mentre que a 2/4 de 12 del migdia, l’escriptora Marina Martori, de Llinars, presentarà el seu darrer llibre, Una casa lluny del mar (xarxes socials de la Llibreria La Gralla). A 1/4 d’1 serà el torn de la contacontes Ada Cusió, que explicarà el contre Dins el cor, una activitats de les Biblioteques de Granollers que podrà seguir en directe pel canal d’Instagram @granollerscultura.
D’altra banda, a la 1 del migdia, la bibliotecària Glòria Gorchs conversarà en directe amb l’escriptora granollerina Eulàlia Canal del seu darrer llibre, Por de cocodril (Instagram @granollerscultura), mentre que a les 4 de la tarda començarà la tertúlia al voltant del llibre El test, amb els editors de Mai Més (xarxes socials de La Gralla).
L’activitat continuarà a les 5 de la tarda amb una xerrada en directesobre com es fa un mapa, amb motiu de l’edició del mapa de Granollers, amb Quim Pons, director de la revista Vèrtex i Josep Maria Musach, director tècnic d’Editorial Alpina (Instagram @editorialalpina). A 2/4 de , 6 dela tarda prendran el relleu Míriam Cano i el granollerí Esteve Plantada, que conversaran i recitaran els seus nous llibres, Poemes creuats: vermell de Rússia i Troncal, en directe per Instagram @granollerscultura. A 1/4 de 7, la llibretera Lali Diumaró conversarà amb l’escriptor Arturo Padilla del seu últim llibre, Entre dos blaus (xarxes socials de La Gralla).
La lectura del pregó de Sant Jordi serà a les 7 de la tarda i anirà a càrrec de l’escriptora i música Marina Miralles (Canal de Youtube de l’Ajuntament de Granollers, xarxes socials de Granollers, Granollers Cultura, Ràdio Granollers; a les 20.30 h, a VOTV). Miralles és filòloga catalana (UB) i pianista (Conservatori Municipal Josep M. Ruera). Formada com a professora, correctora i editora. És autora de la novel·la Magnòlia (Alpina, 2018), el poemari La sort de Sísif (Gregal, 2019), que presenta com a novetat aquest Sant Jordi, i de l’assaig L’Escolania per dins i per fora (Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 2020). També escriu cançons.Treballa als Serveis Lingüístics de Blanquerna-URL, tasca que compagina amb serveis lingüístics, editorials i en el camp de la música.
Una altra activitat que es podrà seguir per Sant Jordi per les xarxes socials, en aquest cas, de Gran Centre, és Un dia de conte, una proposta d’aquesta associació de comerciants i l’editorial Alpina. També se sumen al Sant Jordi altres equipaments com l’Arxiu, les biblioteques o els museus.
A més, tothom qui vulgui està convidat a les 12 del migdia i a les 6 de la tarda a recitar textos des del balcó de casa, en una activitat promoguda pel Gremi de Llibreters de Catalunya.
{{ comment.text }}