Granollers enceta el cicle “Altres veus: la cultura perseguida”

Hi participaran Laura Huerga, Joan Sala i Abel Azcona

Les biblioteques de Granollers, amb el suport de la Diputació de Barcelona, han organitzat per aquest octubre i novembre el cicle “Altres veus, la Cultura perseguida”. L’objectiu és promoure el debat i fomentar l’esperit crític a l’entorn del tema de la llibertat de la creació artística. Hi col·laboren el Museu de Granollers i Roca Umbert Fàbrica de les Arts.

El cicle s’articula en tres conferències que tractaran la cultura perseguida, des de tres punts de vista, i tindran lloc en tres equipaments diferents: el Museu de Granollers, la Biblioteca Can Pedrals i Roca Umbert Fàbrica de les Arts. Les inscripcions són independents.

La primera conferència serà aquest dimecres sobre “Límits de la llibertat en la creació artística”, amb l’escriptora Laura Huerga, que es farà a les 7 de la tarda al Museu de Granollers. La creació de la llei mordassa i la reforma del Codi Penal del 2015 repercuteixen en els drets fonamentals de llibertat d’expressió, de manifestació i d’informació, per això Huerga incidirà en com han afectat a la creació i a la cultura. També ens donarà eines per superar o combatre els murs mentals que condicionen el creador a l’hora d’exposar la seva obra.

La segona xerrada, “Escriure i editar en llibertat”, serà el dimecres 26 d’octubre a la Biblioteca Can Pedrals, i anirà a càrrec de Joan Sala, editor i fundador de l’editorial Comanegra. L’any 2019 diversos sindicats de policia i cossos de seguretat van denunciar el còmic ‘On és l’Estel·la’ a la Fiscalia de les Illes Balears. La denúncia es basava en què el còmic contenia insults, mentides, injúries, difamacions i incitacions a l’odi contra les forces i els cossos de seguretat de l’Estat i s’exigia la retirada del llibre del mercat. La causa va quedar arxivada el 2021. Sala parlarà sobre el cas per conèixer-ne la situació actual i reflexionarà sobre els límits de la llibertat d’edició i d’escriptura en democràcia. 

El cicle acabarà amb la xerrada “La persecució judicial a l’art”, el dimarts 15 de novembre a Roca Umbert amb Abel Azcona, un artistes conceptual navarrès nascut a Madrid, i especialitzat en l’àmbit de l’actuació artística, la instal·lació, l’escultura, el videoart, l’escriptura i la pintura. L’artista ha denunciat en diverses ocasions l’abús sexual i la pederàstia a l’Església a l’Estat espanyol. Les seves obres s’exposen arreu del món i l’únic lloc on s’ha vist encausat en nou processos judicials per sis obres diferents ha sigut a Espanya. La conversa girarà sobre la seva obra, molt lligada a la seva vida, i sobre les denúncies i causes judicials que ha rebut i la seva resposta.T

LA PREGUNTA

Està d’acord que el salari mínim pugi 50 euros més al mes?

En aquesta enquesta han votat 56 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't