Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Jaume Viñallonga, de Montornès, i Maurici Cot, de Llinars, premiats com a millors joves artesans alimentaris

El premi està dotat en 3.000 euros i reconeix la seva

Els pastissers Jaume Viñallonga, de Montornès, i Maurici Cot, de Llinars, han estat guardonats amb el premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador dels anys 2017 i 2018, respectivament, que concedeix el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. Els guardons s’han entregat aquest dimecres a la tarda en un acte a l’auditori de la seu de l’ONCE, a Barcelona, que ha presidit la consellera Teresa Jordà.

El guardó va ser creat l’any 2003 i està dotat amb 3.000 euros. Busca reconèixer l’esforç dels joves “artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny de productes artesans”.

Viñallonga és pastisser a Montornès i ve d’una família dedicada a aquest sector i amb establiment propi al municipi. Entén l’artesania com una oportunitat per diferenciar-se de tots aquells que fan manipulats industrials, que “difícilment podran transmetre tant com ho fan els artesans”, explica. Cadascuna de les seves elaboracions “no és un producte, és una obra que porta el meu ADN, un ADN que transmet la sensibilitat en totes les meves obres”, comenta.

El jove de Montornès s’ha format en pastisseries de renom de Suïssa i París i a l’Escola d’Hostaleria Hofmann de Barcelona. Després, Viñallonga va marxar al Brasil per posar en pràctica tot els coneixements que havia après i viure l’experiència de treballar a l’exterior.

En el cas de Maurici Cot, de Llinars, es valora la seva tasca per les innovacions en la creació de pastisseria i postres lliures de gluten i lactosa han tingut una gran acceptació tant per part del client restaurador professional, com per part del client final. Cot va ser diagnosticat als 23 anys d’intoleràncies severes al gluten i la lactosa i durant els anys de recuperació “va investigar i desenvolupar noves fórmules per donar un tomb a la pastisseria i adaptar-la al consum de les persones afectades de celiaquia i amb intolerància a la lactosa”, expliquen des del departament en una nota.

Nous mestres artesans

A banda de l’entrega dels guardons als millors joves artesans alimentaris, en l’acte d’aquest dimecres es van lliurar 53 diplomes de Mestre Artesà Alimentari a productors d’arreu del país. Entre les persones que han rebut el reconeixement hi ha Francesc Corbelán Ruiz, forner de Sant Fost de Campsentelles. El guardó correspon a l’any passat però no s’havia lliurat perquè l’acte no es va fer per la situació política del país derivada de l’aplicació de l’article 155 per part del govern espanyol.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.