En un comunicat distribuït pel complex hoteler de Singapur en què hi ha el restaurant “Santi”, en el qual el cuiner va patir un infart del qual ja no es va recuperar, la seva filla Regina Santamaria ha destacat que el seu pare deia que “per ser un xef, primer has de ser persona”.
“Els que el van conèixer sabran que era un fantàstic marit, un pare increïble i un avi meravellós encara que fos per poc temps (el seu primer nét va néixer fa uns dies)”, indica la filla del cuiner.
Regina Santamaria, que dirigeix el restaurant “Santi”, ha ressaltat com el seu pare li va encomanar la passió per un negoci de la restauració en el qual el cuiner català es va iniciar precisament a la mateixa edat que la seva filla té ara.
“Així que malgrat la gran tristesa que sento, trobaré la força per seguir portant el negoci. Amb el gran equip que tenim a Singapur, continuarem el que Santi va començar i tant estimava”, sosté la nota.
El restaurant “Santi”, al luxós complex Marina Bay Sands de Singapur, és un dels dos locals que tenia fora d’Espanya Santi Santamaria (l’altre és l’Ossiano, a Dubai), i estarà tancat fins diumenge com a mostra de respecte per la mort del seu propietari.