Entre els artistes programats n’hi ha d’Itàlia, Holanda, França, Brasil i Colòmbia que, juntament amb la resta de participants, indaguen en la part més humana de la indústria, també considerada com a centre reivindicatiu dels drets socials i espai de transmissió de coneixements.
En total es podran veure 13 instal·lacions artístiques situades en diversos espais de la fàbrica, que es complementaran amb un programa d’activitats. Nou de les instal·lacions han estat seleccionades per un jurat a partir d’una convocatòria pública a la qual es van presentar 49 projectes. Són, per exemple, “Connexions neuronals”, de Susana Malagón; “Plantem barricades”, de Manuela Mansilla o “Compàs mecànic”, d’Irma Núñez.
En aquesta edició, els artistes en residència a Roca Umbert han realitzat diversos projectes. Joan Pallé ha treballat amb els alumnes de mobiliari de l’EMAD per fer una proposta de “mobiliari urbà” instal·lat a la fàbrica que es convertirà en un espai de lectura on poder consultar la revista ‘Schools are dead’, produïda pel MACBA, la Sala d’Art Jove i La Escocesa. També es podrà veure el projecte “775kw” de l’artista colombià Ricard Muñoz Izquierdo o “Rostres i rastres”, de Montse Tomàs i alumnes de segon de Batxillerat Artístic de l’Escola Ginebró.
Entre les activitats paral·leles hi haurà tallers familiars o el laboratori de lletres i imatges d ela MAU on les famílies aprendran a fer un ‘fanzine’. També es presentarà el projecte de videodansa “Blanc i Blau” de Josep Rodri, en què es fa una acció-homenatge als treballadors de l’antiga fàbrica tèxtil Roca Umbert i a la gent que fa possible la festa major de Granollers.
{{ comment.text }}