La ruta s’allargarà fins al 26 de març, coincidint amb la celebració de l’Open Night.
Els 16 establiments participants ofereixen una tapa i una beguda cadascun al preu de 3 euros. A diferència de l’any passat, en què els comensals havien d’omplir 12 caselles d’un passaport de la ruta per participar en un sorteig de premis, enguany només s’hauran de segellar quatre restaurants diferents i votar la tapa que més els ha agradat, segons va explicar el president del Gremi, David Vázquez. A més, a cada establiment hi haurà una urna on es podran dipositar els passaports. Entre el públic participant se sortejarà un sopar per a dues persones en un dels restaurants participants, un val de compra per a les botigues associades a Gran Centre i un curs de cuina.
Entre els restaurants participants es concedirà un primer premi a la millor tapa elaborada, que determinarà un jurat en votació secreta, i un primer premi a la tapa més popular, que vindrà determinat pel públic participant.
Els restaurants que participen en aquesta edició són El Tapes, El Celler del Jabugo, El Trull del Casino, Fonda Europa, El Mos, El Mirallet, El Patufet, Layón, Asador, Pitapes, Roca Umbert, La Peixera de Santa Carme, Denominació d’Origen, Can Manel, Os Galegos i Braseria Milana. La selecció de tapes que presentaran és molt variada i va des d’uns ous estrellats fins a una crep de pollastre, passant per una hamburguesa de bacallà, un minicrep de fajol, uns peus de porc amb Pedro Ximénez, un cruixent de capa i pota de pop, un lacón amb grelos, cachelos i xoriç, un mosadito, unes braves, un pinxo de carxofa amb romesco o un arròs invertit.
Una de les altres novetats d’aquest any, va explicar Vázquez, ha estat l’edició d’un desplegable amb els 16 restaurants i les seves tapes, amb els telèfons i les adreces corresponents, i un mapa amb la seva situació. Tots els establiments participants també tindran un distintiu a la porta.
{{ comment.text }}