La Troupe, de Sant Celoni, és un dels quatre grups finalistes del XIV Concurs Sons de la Mediterrània, que organitzen Enderrock i el Centre Artesà Tradicionàrius, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa. Els altres finalistes són Diode, Mar Grimalt i Joan Peiró Aznar. Tots quatre actuaran a la Fira Mediterrània.
La banda amb seu a Sant Celoni està formada per sis músics vallesans, maresmencs, barcelonins i balears que es van unir amb el neguit i les ganes de fer ballar tothom i de recuperar el contacte humà que, malauradament, ha estat gairebé nul en els últims temps. El sextet es va fundar el 2020, durant la pandèmia, a cavall del Vallès i Mallorca, i amb la sonoritat característica del mestissatge dels anys 90, amb la qual han ballat i s’han desinhibit durant hores i hores, fusionada amb la música folk de les tradicions, la terra i el ball. Les melodies ballables, la varietat d’estils i les lletres quotidianes i fresques són alguns dels trets característics de la banda.
A finals de juny, la banda va estrenar ‘Moments’, el segon avançament del seu primer disc. És una cançó a cavall del reggae i el dub que anima a seguir endavant i convida a imaginar, sentir i fluir per la vida. El tema té un so i un estil diferent a ‘La Ballada’, el primer avançament del fisc, que era un cant a l’alegria i el ball. El videoclip mostra un ball autèntic en una plaça autèntica, fet amb la col·laboració de l’escola de dansa Contrajazz i l’Ajuntament de Sant Celoni.
L’àlbum, que promet ser una barreja de balls, emocions i alegries, s’estrenarà la propera tardor i està produït per Marià Roch (Dusminguet, Jarabe de Palo i La Troba Kung-Fú) a la producció musical, i Arnau Budó (Obeses, Juu o Les Cançons seran sempre Nostres) a la producció tècnica.
La banda està formada per Núria Perich, bateria; Josep A. Molina, baix; Judit Fernàndez, guitarra; Gregori Armengual, teclats; Joana Gumí, acordió diatònic i veu, i Ernest Garrido, veu.
{{ comment.text }}