L’Ateneu de Granollers obre a la ciutat la Biblioteca Miquel Blancher

L’Ateneu de Granollers s’ha proposat dinamitzar i obrir a la ciutat la Biblioteca Miquel Blancher, formada per diversos llibres, revistes i altres documents, amb la posada en marxa d’un servei de préstec tant per als socis com per als no socis de l’entitat.


El 9 Nou
28/11/2013

Teresa Castelló i Rosa Murtra han impulsat aquesta iniciativa, en què cada persona es podrà emportar un llibre cada vegada, i que haurà de retornar al cap d’un mes. Les persones que no siguin sòcies de l’Ateneu també podran utilitzar aquest servei, sempre que es posin en contacte amb algun soci, que se’n farà responsable.

La Biblioteca Miquel Blancher, donada a l’entitat pels familiars, està formada per llibres, revistes i altres documents des del 1960 fins a 1987. “Tot el que hi ha és un viu reflex de Miquel Blancher, una persona inquieta en l’àmbit polític, social, cultural i personal”, segons expliquen des de l’Ateneu. A més, reflecteix un període de temps de la història d’una bona part de les sòcies i dels socis de l’Ateneu. “Era una època en què s’havia d’inventar tot. Qui volia un món diferent havia d’estar al corrent de les noves idees, com feia Miquel Blancher. Per això, llegia llibres –alguns de censurats–, estava subscrit a revistes –moltes d’editades a França– i, a més, tenia una activitat política i social molt àmplia que el portava a formar-se contínuament”.

Per això, les persones que llegeixin els llibres i les revistes d’aquesta biblioteca podran endinsar-se en el seu món i esbrinar les seves dèries. A més, “molts dels documents que s’hi poden trobar poden continuar sent eines per a avui, per als nous reptes que tenim”.

TEMES DIVERSOS

Les dues impulsores han organitzat els llibres per seccions, segons els temes. Dins Literatura hi ha llibres de prosa i novel·les (Balzac, Pessoa, Carner, Pla, Rodoreda…), de poesia (Bartra, Lorca, Rolke,,,), teatre (Benet i Jornet, Lorca, Molière…) i estudis literaris (Literatura catalana contemporània, de Joan Fuster).

També hi ha llibres d’art, filosofia, societat, nacionalisme, temes pedagògics, moviment obrer, socialisme, autogestió, marxisme i comunisme, capitalisme, economia o política. Els llibres d’història es classifiquen en general, de Catalunya i d’Espanya. Pel que fa a revistes se’n troben algunes com El be negre i els seus homes, Perspectiva social i Les temps modernes, que dirigia Jean Paul Sartre, entre altres.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 63 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't