Les reflexions entorn el paisatge, ‘leit motiv’ del festival Panoràmic

La cita de celebrarà a Granollers i Barcelona del 20 d’octubre al 27 de novembre

El festival Panoràmic, de cinema i fotografia, ha activat l’engranatge per a la sisena edició, que se celebrarà del 20 d’octubre al 27 de novembre a Granollers i Barcelona.

La cita girarà entorn el concepte ‘El quart paisatge’, amb la intenció que totes les creacions presentades hi “debatin, interroguin i reflexionin”.

El festival ha proposat un comissariat d’artistes que treballen el concepte des de diverses perspectives: la natura, l’ecologia, la investigació científica, els animals domèstics, la indústria alimentària, el maltractament animal i les recreacions virtuals.

“El quart paisatge és el que ha estat suplantat, espais devastats, artificials, recreats o iconitzats fins a la seva dissolució com a realitat”, explica la direcció.

El festival, organitzat per Grisart, es proposa un any més ser “un punt de trobada entre la imatge fixa i la imatge en moviment”, amb disciplines que van de la fotografia al cinema, el vídeo, la instal·lació i altres pràctiques visuals contemporànies.

La programació desplegarà exposicions, projeccions, debats, tallers i conferències en diferents espais culturals de les dues ciutats.

A Granollers, el Panoràmic se celebrarà a l’espai cultural Roca Umbert Fàbrica de les Arts -que acollirà el gruix de la programació-, al Museu de Granollers, al Museu de Ciències Naturals, al Cinema Edison, al Teatre Auditori de Granollers, als refugis antiaeris, a l’Adoberia i a varis carrers de la ciutat.

A Barcelona, el festival es viurà al centre de fotografia Kbr de la Fundació Mapfre -que acollirà el cicle de conferències-, a La Capella, a la Fundació Foto Colectania,  a l’escola internacional de fotografia Grisart, al Centre Excursionista de Catalunya, a l’Arxiu etnogràfic i folklòric de Catalunya i a l’Institut Botànic, entre d’altres espais. 

El certamen ha obert aquest dimecres l’Open Panoràmic, la convocatòria artística destinada a autors nacionals i a obres en format audiovisual basades en fotografies, vídeos, textos, infografies, webdocs o la hibridació d’algunes d’aquestes tècniques. Les obres presentades poden tenir caràcter documental, experimental o ser un assaig visual.

Les seleccionades -un màxim de 12- formaran part de la programació de la Secció Oficial del festival i seran exhibides al centre d’art La Capella de Barcelona i a Roca Umbert Fàbrica de les Arts de Granollers. El visionat dels projectes seleccionats comptarà amb la presència de comissaris internacionals de Mèxic, Colòmbia, Itàlia, Serbia i França, que també mostraran una selecció d’artistes dels seus països.

La comissió de selecció de la convocatòria valorarà la vinculació dels projectes amb la temàtica del festival d’enguany, la qualitat de les obres i la trajectòria artística.

La convocatòria està oberta fins al 30 de maig de 2022 i la participació és gratuïta. D’entre els projectes seleccionats es concedirà un primer premi amb una dotació econòmica de 1.000 euros.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't