El Col·lectiu Mur ha presentat aquest diumenge al Circ Cric de Sant Esteve de Palautordera l’espectacle de circ inclusiu i poètic ‘De tu a tu’. Una obra que supera barreres i que ha deixat amb la boca oberta i ha fet riure de valent els espectadors amb malabars, equilibris, bicicletes i patins.
El muntatge és un viatge a la introspecció de les relacions personals que sorgeixen en un duet. “Un d’ells té diversitat funcional i l’altre té capacitats sense catalogar”, ha resumit el director artístic del Mur, Nacho Flores, tot apostant per eliminar les etiquetes que massa sovint ens separen.
Després de la funció, el col·lectiu ha ofert als espectadors diversos tallers familiars d’equilibri, malabars i psicomotricitat.
El Col·lectiu Mur és un exemple de com l’art pot erigir-se com a eina d’integració social i de qüestionament de la societat actual. Al muntatge ‘De tu a tu’, Premi Feten 2023 al millor espectacle de nit, hi participen artistes amb diferents discapacitats funcionals que aconsegueixen demostrar que les barreres emocionals i socials estan, bàsicament, en els nostres prejudicis.
Així ho ha defensat Flores, que ha destacat que “el públic moltes vegades se sorprèn perquè desconeix què es trobarà”. “La gent al·lucina en veure quines capacitats pot tenir la gent amb diversitat funcional”, ha assegurat tot lloant els equilibris de l’Oriol Murgades i la gran tècnica que té en els malabars el Quique Matas. “Tenim uns conceptes preconcebuts que estan molt allunyats de la realitat”, ha conclòs.
Més tècnica i creació
Nacho Flores ha explicat que ‘De tu a tu’ és el segon muntatge del Col·lectiu Mur i que en aquest espectacle han volgut aprofundir en què passa quan dues persones es queden soles. “Ens ha permès coneixe’ns més i crear junts”, ha subratllat tot afegint que el fet de treballar en duo els ha ajudat a incrementar la tècnica dels números de circ i a ser més creatius.
Traspassar fronteres
La companyia té previst portar l’espectacle ‘De tu a tu’ a Madrid, Bilbao, València, Guissona, Parets del Vallès, Sant Cugat del Vallès i al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), entre altres llocs. A més, treballa per “obrir fronteres” i anar a l’estranger en un futur pròxim.
Entre el públic d’aquest diumenge hi havia persones de la Fundació Maresme, la Fundació Acció Baix Montseny, Afadis i Apedis.
{{ comment.text }}