EL 9 NOU publica una guia amb les 140 novetats comarcals per Sant Jordi

Són obres que toquen una gran diversitat de gèneres, des de la novel·la fins a la poesia, passant per l’assaig o relats

Sant Jordi arriba aquest cap de setmana amb tota la seva força al Vallès Oriental i amb una producció literària comarcal més extensa que mai. En aquest especial es recullen prop de 140 novetats literàries publicades des del Sant Jordi de l’any passat, per autors vallesans. Totes es recullen en una completa guia que publica EL 9 NOU aquest divendres.

Les d’aquest anyi, són obres que toquen una gran diversitat de gèneres, des de la novel·la fins a la poesia, passant per l’assaig, llibres d’autoconeixement, relats, àlbums il·lustrats, contes, reculls d’articles, llibres històrics o estudis sobre diversos municipis o algun dels seus elements.

La majoria d’aquestes novetats de la diada de 2023 es podran trobar durant tot el cap de setmana a la parada de publicacions comarcals, que enguany, per primera vegada, no estarà situada sota la Porxada, com la resta de llibreries, sinó a l’espai exterior.

Aconsegueix la guia de Sant Jordi d’EL 9 NOU

Molts d’ells, prop d’una setantena, també participaran en la trobada d’autors comarcals que tindrà lloc dissabte a partir de les 10 del matí a la Porxada, presentada per la també escriptora Marina Martori.

Entre les novetats destaquen diverses obres que han estat reconegudes amb diferents premis. És el cas, per exemple, de l’assaig L’Odissea de Mercè Rodoreda, de Jordi Julià, de Sant Celoni, guanyador del II Premi d’Assaig Ricard Torrents Bertrana. El mateix autor té dos llibres premiats més, Elegia d’agost, Premi de Poesia Lunes i Bolix, i Perdre l’escriure, cròniques particulars del món de les lletres, premi d’Altea d’Assaig i Investigació 2022.

La majoria de llibres, però, són novel·les, algunes d’autors ja coneguts com Teresa Sagrera, que enguany, juntament amb Ramon Gasch, signa Llaços de sang; Jordi Sedó, amb Ànima de sal, o Joaquim Brustenga amb La comtessa russa. També ha tornat Arian Botey amb Peixos sense bicicleta, o Ramon Font, amb Mentre la ciutat dormia i Després de la tempesta, Pink Floyd, mentre que Lluís Valls, de la Garriga, s’ha estrenat amb la novel·la Estiu DLF.

Poesia i llibres infantils

Un lloc destacat l’ocupen els poemaris. En aquest camp s’estrena aquest Sant Jordi Albert Benzekry amb Hivern de vi novell, o Meritxell Navarro, de Sant Celoni, amb Tendresa a cop de martell. Altres autors ja coneguts són Pau Gener Galín, de Sant Celoni, amb Forces aèries, aparegut set anys després del darrer poemari; la cantautora i poeta granollerina Ivette Nadal, amb Camí del text; Enric Vilajuana, de la Roca, amb Invers preludi, la celonina Sandra March amb Ànima blava, o Josep Checa, de Caldes, amb La casa dels meus morts.

En literatura infantil i juvenil torna un nom ja conegut per a molts, el de la granollerina Eulàlia Canal, que aquest any ha publicat Te de maduixa al cau del teixó, i juntament amb Dàmaris Gelabert també signa M’agrada el Nadal.

Un altre conegut que ha tornat és Pau Joan Hernández, de Bigues i Riells del Fai, amb Tota la veritat sobre l’abominable Punxaculs, i la cardedeuenca Alba Dalmau amb En Parallamps. Però el que arriba amb més novetats sota el braç és Oriol Garcia Molsosa, músic de la Garriga, que ha publicat Sona el violí, Contes desconcertants i Les tres pocions. En literatura infantil s’ha estrenat Héctor Anoro, de l’Ametlla, amb Papa, aquesta nit veurem la lluna?

Granollers i la seva gent també són motiu de diverses publicacions. El periodista Paco Monja ha publicat Vet aquí!, que recull 75 retrats dels més de 200 que ha publicat a EL 9 NOU aquests últims anys, mentre que Pere Diumaró parla ara d’El campanar i les campanes i Pere Miralles repassa els 145 anys d’història de bombers a Granollers. No hi falten llibres sobre el riu Tenes, la Roca desapareguda, els 75 anys de la biblioteca de Cardedeu, l’onomàstica de Cardedeu, sobre la festa major de Figaró o sobre el riu Tenes.

LA PREGUNTA

Creu que tirarà endavant la jornada laboral de 37,5 hores?

En aquesta enquesta han votat 84 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't